Erfaren nutritionsexpert till Livsmedelsverket

Erfaren nutritionsexpert till Livsmedelsverket

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och andra underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Livsmedelsverket! Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 9 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med många interna och externa samarbeten och mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället. Avdelningen ansvarar även för Livsmedelsverkets upplysningstjänst ”Fråga oss”.

Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vi ansvarar även för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett koordinerande ansvar inom nutritionsfrågor och aktivt medverka i myndighetens strategiska arbete inom omställningen till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Du ska kunna erbjuda stöd till de andra i teamet och andra delar av verksamheten i frågor som rör hantering av nutritionella risker i befolkningen. I arbetsuppgifterna ingår att delta i arbetet med regeringsuppdraget om insatsområden för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion och att förbättra barns och ungas livsmedelskonsumtion med särskilt fokus på socioekonomiska skillnader.

Du kommer att arbeta med att föra dialog med olika samhällsaktörer i syfte att ta fram underlag som stödjer kommuner och regioner i deras arbete med policyutveckling inom folkhälsoarbetet mot hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. I uppdraget ingår att representera myndigheten samt att vara talesperson. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst. På sikt ingår det att ansvara för något av Livsmedelsverkets många regeringsuppdrag. Du har din arbetsplats i Uppsala i vårt nybyggda kontor Celsius där vi arbetar aktivitetsbaserat.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande masternivå eller högre inom exempelvis folkhälsonutrition, kostvetenskap, hållbara livsmedelssystem eller närliggande områden samt arbetslivs- och forskningserfarenhet med ett folkhälso- eller hållbarhetsperspektiv. Erfarenhet av projektledning är ett krav. Det är önskvärt att du har doktorsexamen då arbetsuppgifterna ställer krav på att kunna analysera och hantera vetenskaplig information. Vi ser också gärna att du har en god förståelse för kommuners och regioners förutsättningar att arbeta mot hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion och gärna erfarenhet av arbete med dessa frågor på en strategisk nivå.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med social ojämlikhet på en övergripande nivå i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete, inklusive kontakt med media är också meriterande.

Dina personliga egenskaper
Som person har du lätt att skapa och upprätthålla relationer och nätverk och du känner dig bekväm med att möta olika grupper och i kontakter med media. Det är många olika uppdrag som pågår samtidigt och det är viktigt att kunna hantera detta genom din förmåga att fokusera  på rätt saker och att kunna prioritera. Förmågan att arbeta effektivt i team med andra medarbetare, experter och extern kompetens är viktig liksom förmågan att jobba mot deadlines men att aldrig släppa fokus på Livsmedelsverkets erkänt höga krav på saklighet och korrekthet.

Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut som slutligen fattas. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Mer information om tjänsten
Sista ansökningsdag: 2023-03-13

Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: Omgående

Organisationstillhörighet: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2023/00823

Krigsplacering: All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 februari 2023
  • Ansök senast: 13 mars 2023

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Friluftsutvecklare

Friluftsutvecklare

14 april 2023

Strateg inom social hållbarhet

Strateg inom social hållbarhet

13 mars 2023

17 februari 2023