OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Med vår restaurang The Townhouse så har vi en ambition att vara Borås bästa restaurang! Vi driver en modern bistro med fokus på bra smaker, med gediget hantverk och en önskan att vara Borås naturliga mötesplats för människor i alla åldrar.
Vi vill nu hitta en sous chef som delar våra ambitioner och som kan ta operativt ansvar att implementera visioner från kökschef och ledning
Intervjuer sker löpande och önskad start är i mitten av Januari.
Arbetsbeskrivning:
Som souschef arbetar du primärt kvällar och är ansvarig för att köket leverar enligt uppsatta mål under de mest hektiska tiderna, du är en erfaren spiskrigare med vana att ta hand om luckan.
Du tillsammans med kökschef skapar menyer som är operativt genomförbara och samtidigt håller restaurangens högt uppsatta mål.
Befogenheter
Som sous chef samarbetar du med kökschefen i rekryteringen och utveckling av köksbiträden till köket. Det ska göras enligt våra rutiner och vår kompetensprofil. Lön sätts enligt vår lönepolicy.
Ansvar
· Ska göra allt den kan för att stötta restaurangchefens arbete
· Ansvarar för att samtliga livsmedel hanteras på korrekt sätt
· Ansvar för att gällande egenkontroll utförs i köket
· Ansvara för specialkost
· Ansvar för att ersättare finns vid frånvaro
· Ansvar för att material, maskiner, kylar och spisar underhålls och sköts
· Ansvarar för en god arbetsmiljö i köket och disk
· Ansvarar för att själv hålla sig uppdaterad på företagets rutiner och policys, samt branschens livsmedels och hygienfrågor.
Arbetsuppgifter
· Svara för förberedelse och tillagning av meny, samt specialkost
· Säkerställa beställning och leverans av råvaror
· Löpande prepp.
· Ser till att levererade varor tas om hand och packas upp
· Ser till att "först in - först ut" följs
· Ordning och reda i kylar, frysar, förråd och disk
· Svara för städning av kök och disk inklusive avfallshantering
· Coachar personalen i sitt dagliga arbete
· Rutiner för överlämning av kök till nästa arbetspass
· Säkerställa att vikarier finns vid frånvaro
· Att "företagets" policy och rutiner efterföljs
· I övrigt utföra de arbetsuppgifter som företagets ledning ålägger kökschefen