Executive Chef

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i Norra Europas mest kreativa och expansiva hotellkedja? Är du en person som tycker om utmaningar och strävar efter att vara unik? Nordic Choice Hotels har pushat innovation inom hotellmarknaden i åratal. Vi är övertygade om att stor talang kan komma från var som helst. Vi är aldrig genomsnittliga – är du?

I dagsläget tror vi att du arbetar som excecutive chef eller som souschef, gärna inom hotell med en stor F&B verksamhet. Vi vill att du speglar våra tre värdeord inom Nordic Choice, energi, mod och begeistring, som vi tycker sammanfattar det vi vill förmedla, dels externt till våra kunder men också internt till våra kollegor.
Vi ser att du uttrycker energi med ett tydligt och dynamiskt kroppsspråk och en positiv utstrålning. Mod visar du genom ägandet av problem och en ”våga fråga”-attityd. Slutligen ser vi att du är nyfiken och engagerad i allt och alla du möter, vilket för oss representerar begeistring. 

Quality Hotel Grand är en komplett anläggning med 158 nyrenoverade rum, restaurang, 16 konferenslokaler, nattklubb/events och ett cityspa.
F&B verksamheten på Quality Hotel Grand består av:

Bankett- och festvåningsverksamhet (total kapacitet 800 platser)
A la carte verksamhet i hotellets lobbyrestaurang BARA
Konferensmåltider; lunch, fika, middagar
Cateringverksamhet
Borås största nattklubb

Executive chef rapporterar till hotellets F&B Manager och är en del av hotellets avdelningschefsgrupp.

Tjänsten innefattar ansvar för:

Personal- och schemaansvar för varmkök, kallkök samt disk.
Ansvar för att leda och fördela arbetet för din verksamhet enligt uppsatta ramar och mål.
Som executive chef förväntas du vara i driften och skall vara kapabel och villig att utföra alla de uppgifter som utförs av avdelningens personal.
Ansvar för att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets hygienrutiner, egenkontroll HCAAP av livsmedelshantering och liknande rutiner som gäller inom köket.
Du arbetar aktivt med målstyrning och prognoser samt har resultatansvar för dina avdelningar.
Aktivt arbeta med gällande nyckeltal men samtidigt säkerställa att hotellets gäster blir positivt överaskade av kökets produkter.
Ansvarar för att beställa varor och upprätthålla goda kontakter med hotellets leverantörer.
Som en del i ledningsgruppen samarbetar du med F&B Manager och Restaurangchef för att utveckla befintliga koncept samt skapa nya spännande anledningar att besöka oss. 

 

Din profil:

Du behärskar det svenska och engelska språket både muntligt och skriftligt.
Med hög energinivå brinner du för din uppgift.
Självgående och innovativ.
Du har en god självinsikt och en positiv grundsyn som smittar av sig och som inspirerar andra.
Du är engagerad, ansvarstagande och drivande.

Har du tidigare erfarenhet från ”Cenium hotel Management System” och gjort inköp via ByChoice är det meriterande.

Vi erbjuder:

• Ett spännande och varierande arbete på Borås bästa mötesplats
• Härliga medarbetare
• Ett glatt gäng kollegor i Nordens mest spännande och expansiva hotellkedja
• Rabatterade priser på fler än 6000 Choice Hotels i hela världen


 Verkar detta vara en perfekt match för dig? Skicka din ansökan idag.

 Län: Västra Götalands Län
Anställningstyp: Tillsvidareanställning med 6 mån. provanställning
Anställningsgrad: 100%
Arbetstider: Varierande arbetstid
Sista ansökningsdag: 2016-09-30
Tillträde: enl ök och intervjuer kommer ske löpande Arbetsplats/placeringsort: Borås
Kontaktperson: Mattias Åhman, FB Manager Quality Hotel Grand Borås, mattias.ahman@choice.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Quality Hotel Grand, Borås Borås
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Enligt Överenskommelse
  • Heltid -
  • Publicerat: 7 september 2016

Besöksadress

Hallbergsplatsen 2
None

Postadress

Hallbergsplatsen 2
Borås, 50330

Liknande jobb


Köksmästare

Köksmästare

21 december 2024

Experienced Chef for Indian and French Cuisine

20 december 2024

Köksföreståndare

Köksföreståndare

18 december 2024

Kock/ kök personal

17 december 2024