EXECUTIVE CHEF TILL NYA CLARION HOTEL THE PIER

EXECUTIVE CHEF TILL NYA CLARION HOTEL THE PIER

Arbetsbeskrivning

Hösten 2022 öppnar äntligen Clarion Hotel®The Pier upp sina dörrar! Vi strävar efter att skapa ett hotell i internationell miljö där öst möter väst i både service, mat, inredning och möten. Hotellet har 254 hotellrum, två restauranger och en rooftop bar, relaxavdelning och konferensytor med ambition att skapa en internationell mötesplats och ett nytt pulserande vardagsrum för Göteborgarna, mitt i hjärtat av innovativa Lindholmen.

Hotellet kommer dessutom vara ett självklart val för matälskare då strävan är att skapa Sveriges mest genuina kinesiska à la carte restaurang: Fei. Här kommer det bjudas på en gastronomisk resa, en upplevelse där gästerna möts av en livlig, festlig stämning och avnjuter en genuin kinesisk matlagning gjord på färska nordiska ingredienser.

Vi letar efter passionerade och drivna medarbetare som precis som vi brinner för att öka livskvalitén för gäster och för varandra, kollegor emellan. Som en del av Clarions rebelliska DNA och mindset Being Ever Changing förväntas vi som medarbetare på Clarion Hotel®The Pier att verkligen utmana bilden om vad ett hotell är och kan vara.

Just nu söker vi en driven Executive Chef, en stark ledare med öga för kvalité, detaljer och upplevelser. Du kommer också att vara med och utarbeta ett helt ny produkt på Lindholmen i Göteborg. Du kommer ingå i ett ledningsteam och rapporterar till VD.

Vi ser att du har erfarenhet från liknande roller, samt att du har ett sinne för ekonomi och vet hur du kan skapa lönsamhet och goda resultat för din avdelning. Du har ett stort lokalt nätverk där du ser att du har följare som kan vara med och skapa succe tillsammans med dig. Du drivs av samarbete, öppenhet och insikten att ta fullt ägandeskap inte bara för ditt område, utan för gästens helhetsupplevelse. Alltid och varje gång!

Som Executive Chef är du ytterst ansvarig för driften, kvalitén, servicen och personalen på hotellets två kök.

Tjänsten innefattar ansvar för:

• Sous Chefs
• Kockar
• Kallskänkor
• Diskare

Exempel på uppgifter rollen ansvarar för:

• Daglig ledning av alla matproducerande områden samt disk och operativt arbete i verksamheten.
• Samverkan med andra ledare och medarbetare i att alltid sätta gästens helhetsupplevelse i fokus
• Analysera resultatutvecklingen för avdelningen och proaktivt utarbeta aktivitetsplaner
• Löpande uppdatera menyer enligt lagda riktlinjer för bankett och A La Carte.
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner, hygienrutiner, egenkontroll av livsmedelshantering och liknande rutiner som gäller.
• Att koordinera och informera avdelningens personal om tider, prioritet och menyer för olika aktiviteter och evenemang.
• Personalansvar vilket innebär effektivast möjliga schemaläggning, följa gällande avtal, utbildning & vidareutveckling av personal.
• Rekrytering av personal i enlighet med företagets policy
• Ansvar för att prognos, upprätthålla KPI:er och lönsamhet
• Prissättning och portionsstorlek av produkter för att uppnå en hög och stabil lönsamhet.
• Säkerställa inköp inom ramen för Nordic Choice Hotels inköpspolicy
• Ständigt utveckla produkten utifrån gästernas behov och önskemål
• Dutytjänstgjöring (jour) enligt schema
• Hålla sig informerad om konkurrenternas aktiviteter samt genomföra konkurrentbevakning
• Inventering och ansvar för att rutinerna efterlevs
• Arbetsmiljöansvar, och ansvarig för medarbetarnöjdhet

På Clarion arbetar vi med en förstärkande feedbackkultur för att hjälpa och lyfta varandra, hela tiden med målet att leverera en personlig och passionerad service som ska leda till ett gott resultat.

Är du lika nyfiken på oss som vi är på dig och vill vara med och skapa en arena i världsklass för möten mellan människor, bolag och kulturer?

Sök innan sista ansökningsdag den 8 maj.

Vill du veta mer om Clarion Hotel The Pier? Följ oss på Sociala Medier för spännande uppdateringar fram till öppningen!

Clarion Hotel, tillsammans med hotellkedjorna Quality Hotel, Collection Hotel och Comfort Hotel är en del av Nordic Choice Hotels med över 200 hotell i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Vi driver en multibrandingorganisation med Room For All och stora utvecklingsmöjligheter. Bara i Göteborg så öppnar vi de närmaste åren utöver Clarion The Pier, Clarion Hotel Draken & Clarion Hotel Karlatornet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Clarion Hotel The Pier
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 7 april 2022
  • Ansök senast: 8 maj 2022

Liknande jobb


21 november 2024

20 november 2024

Kökschef

19 november 2024