OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
På generösa sociala ytor har vi skapat ett levande community med hotell, restaurang, pub, festvåning, kreativa och flexibla mötes- och eventlokaler, samt en veranda i bästa solläge med fantastisk utsikt över Kalmars stortorg kantat av historiska vingslag.
Med ena foten i Kalmars historia i byggnader från tidigt 1900 tal och den andra foten mitt i Kalmar City, i en stad på tillväxt har vi ett oslagbart läge och är under ständig utveckling. Tillsammans skapar vi en levande och social mötesplats, med kreativa intryck. Vi är noga med detaljerna och drivs av att skapa en upplevelse utöver det vanliga för våra gäster.
Vem söker vi? Vi vill jobba med en ödmjuk ledare och förebild, en operativ chef som ser till att skapa magiska gästupplevelser varje dag. Du kommer arbeta med ett befintligt, fungerande team på plats, med flera engagerade medarbetare. Du har ett brinnande intresse för mat och dryck och vill dela med dig av din kunskap, inspirera ditt team och våra gäster. Vi ser att viktiga personliga egenskaper för rollen är ett starkt och tryggt ledarskap. Motivation och inspiration är en viktig del för att fortsätta utveckla våra olika talanger i köket.
Om tjänsten: Som exekutiv köksmästare är du ansvarig för kök och den verksamhet vad gäller koncept och produktion av mat. Calmar Stadshotell bedriver Restaurang Statt Verandan och Pipes of Scotland. Vår pub erbjuder idag en mer traditionell pubmeny med en uppskattad after work. Restaurang Statt Verandan serverar frukost, lunch och middag. Vi lagar från grunden och härifrån förbereds och serveras även konferens- och festvåningsbeställningarna.
Som exekutiv köksmästare ingår du i hotellets ledningsgrupp och är delaktig i hotellets utveckling och strategiska mål. Du har personalansvar för samtlig personal i köket och i samråd med vår Food and Beverage manager driver hotellets konceptutveckling gällande mat och dryck. Du ansvarar för beställningar, inventeringar, rekrytering, schemaläggning, kostnadseffektivitet, kvalitet, utbud och service. Du är en aktiv medlem i ledningsgruppen som består av hotelldirektör, hotellchef, Food and Beverage manager, husfru och köksmästare.
Arbetserfarenhet som köksmästare eller souschef är ett krav. Då stor del av verksamheten är öppen kvällar och helger förväntas närvaro och kvalitetskontroll av alla våra produkter.
Calmar Stadshotell ingår i Ligula Hospitality Group med flera hotell, med restaurangverksamhet, både nationellt och internationellt och vi erbjuder alla våra medarbetare möjligheten att växa och klättra!
Tjänsterna är på 100% tillsvidare. Lön enl. ök.
Intervjuer & urval kommer att ske löpande, därför vi ber dig söka så snart som möjligt. Tillträde sker när vi hittat den rätta!
Vi kommer endast svara på ansökningar som möter vår kravprofil. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att vi väckt ditt intresse för att arbeta med oss på Calmar Stadshotell och bli en del av vårt härliga team som älskar varje dag tillsammans med våra gäster!
OM OSS: Calmar Stadshotell är mer än bara ett hotell! Vi är en mötesplats mitt i stadens hjärta med 135 rum, 7 konferenslokaler, restaurang, festvåning och pub. Calmar Stadshotell är ett modernt hotell med historisk charm som möter hotellets gäster i en personlig och avkopplande miljö. Calmar Stadshotell är ett av elva ProfilHotels i Sverige och Danmark. ProfilHotels ingår i Ligula Hospitality Group AB. Ligula Hospitality Group AB är moderbolaget i en koncern som äger, förvaltar och utvecklar koncept och varumärken inom hotell- och restaurangnäringen. Ligulas hotellverksamhet drivs under varumärkena Collection, ProfilHotels, Motel L, Good Morning Hotels och Apartment by Ligula. Vi är dessutom franchisetagare till enheter i kedjan Park Inn by Radisson och Radisson Blu. Läs gärna mer om oss här: ligula.se/profilhotels/calmarstadshotell och om Ligula Hospitality Group på ligula.se/om-ligula