OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nu söker Livsmedelsverket en expert inom nutritionsområdet gärna med erfarenhet av risk- och nyttovärderingar. Har du god förmåga att kritiskt granska och tolka forskningsresultat? Har du erfarenhet av att jobba med nutrition ur ett helhetsperspektiv? Är du en noggrann och ansvarsfull person som har förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband? I så fall vill vi gärna ha din ansökan till tjänsten som medarbetare i team Nutrition och naturliga toxiner på Risk- och nyttovärderingsavdelningen.
Beskrivning av avdelningen
Risk- och nyttovärderingsavdelningen är en tvärvetenskaplig avdelning med experter inom nutrition, toxikologi och mikrobiologi. Vi utarbetar risk- och nyttovärderingar och andra kunskapsunderlag inom våra expertområden. Arbetet kan innebära att göra sammanvägningar av riskfaktorer och nyttofaktorer, t.ex. genom att använda systematiska litteraturstudier. Vi följer också noggrant hur matvanor utvecklas och hur trenderna i konsumtionen av livsmedel förändras.
Beskrivning av arbetsuppgifter
Du kommer att granska och sammanställa vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet som underlag för råd och rekommendationer eller regelutveckling. Du kommer att besvara frågor inom nutritionsområdet och delta som expert i myndighetsarbetet vid remissvar och regeringsuppdrag. Du förväntas också bidra till arbetet med att utveckla metoder för och tillämpa risk- och nyttovärderingar på livsmedels- och nutritionsområdet. Hos oss på Livsmedelsverket får du bidra med din vetenskapliga kompetens i en verksamhet där dina insatser får praktisk betydelse för folkhälsan.
Beskrivning av erfarenhet/utbildning
Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning, som t ex nutritionist, med doktorsexamen, gärna med inriktning mot folkhälsa eller epidemiologi. Du bör ha goda kunskaper om livsmedel och matvanor i Sverige. Du ska ha god förmåga att kritiskt granska och tolka forskningsresultat. Erfarenhet av att bearbeta data och skriva rapporter är ett krav och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med risk- och nyttovärderingar samt att göra systematiska litteraturöversikter och meta-analyser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsarbete och internationellt samarbete.
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom intresse av att arbeta tvärvetenskapligt och förmåga att kommunicera ditt kunnande.
Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket, det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga och lätt för att samverka med andra kompetenser.
Sista ansökningsdag: 2016-11-06
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: 2017-01-01 eller enligt överenskommelse
Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd / Risk- och nyttovärderingsavdelningen
Diarienummer: 2016/03165
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Stina Wallin. Facklig representant är Cecilia Nälsén. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 i Uppsala och ytterligare 200 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.