OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Mitt mellan Liljeholmen och Gröndal ligger Färgfabriken – en av Sveriges mest välrenommerade konsthallar. Men huset rymmer mer än så, parallellt med konstverksamheten ryms Färgfabriken Evenemang som ordnar konferenser, bröllop, klubbar, seminarier, marknader och mycket mer i de vackra lokalerna! Färgfabrikens Kafé serverar lunch, brunch och fika sex dagar i veckan.
Efter snart tio år så har Isak Wiig, vår nuvarande kökschef, valt att sätta sig i skolbänken. Vi söker därför en kökschef på heltid från september med möjlighet att arbeta deltid under augusti.
Vår matfilosofi
– Mat i säsong
– Regional och lokal mat
– Hög andel ekologiskt
– Mer grönt och mindre kött på tallriken
– Nollvision för svinn
Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Färgfabrikens matfilosofi tar avstamp i ett hållbarhetsarbete som i grunden handlar om att göra medvetna val och att fundera över hur de valen påverkar planeten, den egna hälsan och människorna runt omkring oss.
Säsongerna löper som en röd tråd genom vår matlagning. Det handlar både om smak och om ansvar – en råvara som skördas på sin mognadstopp smakar så mycket bättre!
Vi tycker det är superviktigt med lokal och regional matproduktion. Det handlar inte bara om smak och ansvar, det handlar om tradition och kultur. Regional mat stödjer regionala ekonomier, bidrar till en levande landsbygd, ger jobb och intäktsmöjligheter för företag. Kortare transporter leder till mindre utsläpp.
Ekologiskt? Det tycker vi känns helt logiskt! Vi är övertygade om att ekologiskt inte bara är bra för miljön utan även för smaken och näringsinnehållet.
Färgfabriken är KRAV-certifierade!
Rollen som kökschef
Kökschefen på Färgfabriken är en av nyckelpersonerna i organisationen. Det innebär stort ansvar och många arbetsuppgifter men också stor frihet och möjlighet att sätta sin egen prägel. Som en del av ledningsgruppen har du inflytande över alla frågor som rör den dagliga driften.
Rollen som kökschef innebär ansvar för köksdriften, logistik, bemanning, ekonomi och kvalitet. Du är den kreativa motorn och har huvudansvaret för att vidareutveckla våra menyer som spänner från kafésortiment och lunch till festmenyer vid bröllop och banketter.
Övriga arbetsuppgifter inkluderar bl.a:
– Schemaläggning av personal
– Beställning av varor
– Egenkontroll
– Kvalitetskontroll
– Matlagning
– Resultatredovisning
– Rekrytering
– Inventering
Kvalifikationer
Färgfabriken tillhör redan toppskiktet bland Stockholms festlokaler. Vi söker dig som vill hjälpa oss utvecklas ytterligare! Vi vill bli ännu grönare och ännu skönare. Vi vill bli ännu mer lokala. Vi vill bli ännu mer ekologiska.
Du har lång erfarenhet inom restaurang, du har jobbat både med stora sällskap och med “fine dining”.
Du har tidigare erfarenhet som kökschef.
Du är van att jobba med bokningar för stora sällskap, har god datorvana och kan jobba självständigt med menyplanering och PM.
Du räds varken att brottas med köksekonomin eller att jobba service.
Du brinner för ekologiskt, vegetariskt och lokalproducerat.
Du är en ledare och en inspiratör! Du tycker om att synas utåt och att kommunicera din matvision.
Fakta
Plats: Färgfabriken, Lövholmen, Stockholm
Startdatum: September
Lön: Konkurrenskraftig månadslön enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal.
Sista ansökningsdag: 18 juni. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att söka! Ansökan med personligt brev mejlas till info@fargfabrikenevenemang.se.