OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000.
Fazer Food Services serverar närmare 85 000 måltider dagligen i Sverige, de flesta under varumärket Amica, men även under Fazer och nya varumärket Tastory. Fazer Food Services Sverige har cirka 1500 anställda och driver cirka 200 enheter på företag, skolor, universitet samt inom försvar, sjukvård och äldrevård.
Vi skapar smakupplevelser
Fazer Food Services söker köksmästare till Restaurang Morellen i Uppsala
Vi söker en köksmästare som tillsammans med oss vill utveckla ”Nya Restaurang Morellen” till en modern, attraktiv mötesplats med mat och dryck i fokus till såväl företag som privatpersoner.
Vi söker dig som besitter goda ledaregenskaper och har stor förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Genom ett flexibelt och tydligt ledarskap ska du vara drivande i utvecklingen av måltidsutbudet. Du har god erfarenhet av köksekonomi, är en utåtriktad, självständig och nytänkande person med ett gediget intresse för mat och dryck.
Restaurang Morellen är en företagsrestaurang beläget i Uppsala Business Park/Fyrislund. Restaurangen serverar ca 450 luncher per dag och fram till sommaren levererar vi även ca 700 luncher per dag till systerrestaurangerna SGU & Blå korset.
Från och med hösten ligger allt fokus på att bygga upp ”Nya Restaurang Morellen” till att vara det självklara valet för våra gäster gällande en härlig frukost, en god och näringsriktig lunch, en given samlingsplats för en fika och korta informella möten och till sist ska det vara enkelt att ta med en smörgås eller sallad innan kvällens äventyr börjar.
Våra gäster betyder allt för oss!
I tjänsten ingår daglig drift och sedvanliga arbetsuppgifter som köksmästare. Vår ambition är att laga så mycket som möjligt från grunden. På Morellen jobbar vi med traditionell och modern husmanskost med inriktning mot mer gröna smaker och tillbehör.
Vi vill att du har relevant branschutbildning, att du tycker att förändringar är positivt och utmanande och att du behärskar svenska i tal och skrift. Erfarenheter ifrån storkök är ett krav.
Arbetsuppgifter:
• Huvudansvar för all matlagning
• Huvudansvar för inköp via inköpsportal
• Huvudansvar köksekonomi
• Vara delaktig i månadsbokslut
• Huvudansvar för egenkontroll
• Menyer och utbud
Arbetstid: Heltid, dagtid
Kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Kvalifikationer
• Minst 5 års branschvana i ledande befattning restaurang/storhushåll
• Utbildad inom HACCP
• God datavana – kan hantera Officepaket
• Goda referenser
• Du måste kunna uttrycka dig väl i svenska, i såväl tal som i skrift.
• Goda kunskaper i Mashie är meriterande
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar (6) sex månaders provanställning i början av anställningen.
Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Canholm Utterström på telefonnummer 072 734 74 70
Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Sista ansökningsdag: 2017-05-15
Placeringsort: Uppsala