OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETSUPPGIFTER Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för omsorg om och utbildning av cirka 17 000 barn och ungdomar från förskola till studenten. Vi söker dig som är modig och gillar utmaningar, tycker om olikheter och ideer, som tar ansvar för en trygg och hållbar framtid att vara med och förverkliga vår vision: Eskilstuna - den stolta Fristaden. Vi söker nu fem kockar till tillsvidareanställningar i grundskola och gymnasieskola. Rinmangymnasiet - En skola med ca 1200 gäster per dag, där vi lägger stort engagemang på god och näringsriktig svensk husmanskost, lagad från grunden, samt en stor grönsaksbuffe och hembakat bröd varje dag. Uppehållstjänst på heltid 100 %. Årbyskolan - Köket serverar 700 glatt ätande och personal i en mångkulturell skola med massor av "fördelar". Eleverna går i skolår F-9. Vi söker en kock med semestertjänst på deltid 87,5% vilket motsvarar 35 tim/vecka. Ärstaskolan - Du ska ingå i en arbetsgrupp på tre personer som tillagar 250 portioner/dag till elever i skolår F - 6 samt till träningsskolans elever. Två fritidshemsavdelningar finns på skolan som vi serverar mat till under loven ca 70 portioner. Du ska också vara ställföreträdare för kökschef när så behövs. Semestertjänst på deltid 75%. Odlarskolan - En skola med elever i skolår 6-9 samt träningsskola. Vi försöker laga all mat från grunden. Vi söker en kock på heltid 100% med uppehållstjänst*. Djurgårdsskolan - En skola med elever från åk F-9 samt grundsärskola och vi försöker laga all mat från grunden. Vi söker en kock på heltid 100% med uppehållstjänst*. * Eventuellt kommer någon av tjänsterna på Djurgårdsskolan eller Odlarskolan att bli semestertjänst. I arbetsuppgifterna i skolornas tillagningskök ingår de vanligt förekommande arbetsuppgifterna i ett kök såsom att laga mat från grunden, laga specialkost, planera matsedel och beställa varor med hjälp av dator. Du kommer även att arbeta med salladsberedning, specialkost, bakning, servering och varmhållning samt diskning och städning av köket. Det är viktigt att du kan hantera livsmedel på rätt sätt samt har vetskap om och följa lagar och riktlinjer, nationella som lokala. Vi arbetar utifrån livsmedelsverkets "Bra mat i förskola respektive skola", intentionerna i "Ät S.M.A.R.T" och förvaltningens egna "Riktlinjer för mat och måltider". KVALIFIKATIONER Vi kräver att du har: - Kockutbildning i form av hotell- och restaurangprogrammet med inriktning storkök eller restaurang alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom likvärdig utbildning och erfarenhet. - Kunskap om och erfarenhet av att laga specialkost. - Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med riskbaserad egenkontroll. - Grundläggande datorkunskaper Vi ser helst att du har några års erfarenhet från arbete i storkök eller restaurangkök. Kunskaper om och intresse för miljöfrågor och ekologiska frågor ser vi som ett plus. Intresse för och/eller erfarenhet av bakning kan vara meriterande. Du måste vara noggrann och ha servicekänsla. Vidare är det viktigt att du är initiativrik, flexibel och har förmåga att samarbeta och kommunicera. Det är även viktigt att du har förmåga att planera och att du har personlig mognad. Vi är också måna om att du tar ansvar för din egen hälsa och fysik då arbetet som kock är fysiskt tungt.