FOOD AND BEVERAGE MANAGER

FOOD AND BEVERAGE MANAGER

Arbetsbeskrivning

First Hotels är en ledande hotellkedja med unika hotell centralt placerade i Norge, Sverige och Danmark. På First Hotels är vi stolta över att erbjuda unika och personliga hotell med modern komfort.
First Hotels grundades 1993 och bestod då av sex hotell i Sverige. Sedan dess har hotellportföljen utökats genom förvärv och uppköp av nya hotell. Vår målsättning och förpliktelse är att erbjuda våra gäster kvalitetsupplevelser och individuella val. Alla våra hotell är unika när det gäller stil, atmosfär och design
First Hotel Statt Örnsköldsvik är ett klassiskt hotell i centrala Örnsköldsvik. Hotellet som byggdes 1913, bär sin anrika historia med stolthet och är med sitt läge nära gästhamnen, ett kärt landmärke
Nu söker vi en Food & Beverage Manager
Ditt uppdrag
Du har det övergripande ansvaret för ditt ansvarsområde som innefattar restaurang statt med
avdelningarna kök, frukost, konferensfika och banketter – även med dess administrativa uppgifter. Att leverera den bästa gästupplevelsen står i fokus, liksom att följa ekonomiska nyckeltal och säkra en god arbetsmiljö. Du rapporterar direkt till hotelldirektören och ingår i hotellets ledningsgrupp.
I ditt uppdrag ingår bland annat att driva och motivera till ökad merförsäljning och att upprätta och uppfylla satta mål. Du ansvarar för beställningar och inventering samt livsmedelshantering enligt myndighetskrav.
Ett framgångsrikt hotell bygger på nära samarbete mellan avdelningscheferna och där har du en viktig roll att upprätthålla och förstärka teamandan. Med en gemensam organisation krävs det att vi hjälps åt över avdelningsgränserna och har en stark gemensam vi-anda.
First Hotels är ett stabilt och tryggt bolag med kvalitetsprofil och fokus på gästnöjdhet. Företaget står inför en expansiv period, vilket borgar för en spännande resa för dig som tar klivet in i organisationen.
Din profil
I din roll som ledare skapar du trygghet och stabilitet. Kvalitet är ett av dina ledord och du brinner för att leverera den bästa gästupplevelsen. Du ser helheten samtidigt som du har fokus på de viktiga detaljerna och lämmar inget åt slumpen.
Du har ett ekonomiskt sinne, förstår vikten av lönsamhet och är väl förtrogen med kalkylering och fakturering. Det är ett önskemål, men inte ett krav, att du är utbildad sommelier.
Din bakgrund
Du har branscherfarenhet och kommer troligtvis från en liknande roll. Du har tidigare hanterat stora banketter, bröllop och room service och är van vid krävande gäster som förväntar sig stil och höjd. Du bemästrar hantverket, vet hur man komponerar menyer och anpassar dryckesmenyer.
Du är van vid ekonomistyrning och att skapa lönsamma processer genom arbete med nyckeltal, kostnadskontroll och bemanningsoptimering baserat på gästservice, arbetsmiljö och ekonomisk effektivitet.
Tjänsten är en 100% tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Låter detta som du?
Välkommen med din ansökan och urval sker snarast .
Tf hotelldirektör Pernilla Sundelin
pernilla.sundelin@firsthotels.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: FIRST HOTEL STATT Örnsköldsvik
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 9 september 2024
  • Ansök senast: 20 september 2024

Postadress

Lasarettsgatan 2
Örnsköldsvik, 89133

Liknande jobb


12 september 2024

Distriktschef sökes

Distriktschef sökes

12 september 2024

ChopChop Märsta söker restaurangchef

ChopChop Märsta söker restaurangchef

12 september 2024

14 augusti 2024