OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Jobba på Destination Gotland
Vi och våra resenärer har alla en sak gemensamt: vi älskar Gotland! Därför är det viktigt för oss att göra båtresan till en uppskattad del av helhetsupplevelsen för den som reser till eller från ön. För att lyckas med det krävs lagarbete. Från fartygets Befälhavare till varje enskild medarbetare i land och ombord som varje dag ser till att båten avgår i tid, maten är god och servicen är i toppklass!
Vi utvecklar ständigt vår verksamhet och söker nu en Food&Beverage Manager till avdelningen Ombordservice med placering på vårt Huvudkontor.
Om jobbet:
Som Food & Beverage Manager leder, organiserar och utvecklar du restaurangverksamheten ombord på våra fartyg. Du rapporterar direkt till Ombordservicechef och är en del av Ombordservice strategiska ledningsgrupp.
Du har ett helhetsperspektiv på utvecklingen av restaurangverksamhet och ansvarar i våra restauranger, kök, konferens, bar och café tillsammans med avdelningschefer ombord.
Mat och dryck är en viktig del av vårt löpande hållbarhetsarbete vilket innebär att du alltid beaktar aspekter inom både miljöpåverkan och livsmedelssäkerhet.
Du arbetar med menyplanering tillsammans med kökspersonal och ansvarar för leverantörskontakter och upphandlingar, samt kvalitet och sortiment på råvaror.
Rollen innefattar personalansvar för direktrapporterande, vilket bland annat innebär leda för att nå uppsatta mål samt utbildning och vidareutveckling av personal.
Arbetet utförs både i land och ombord på våra fartyg och i de dagliga arbetsuppgifterna ingår planering och uppföljning av verksamheten, inköpsbeslut samt prognostisering och budgetansvar.
Du arbetar regelbundet med administrativa arbetsuppgifter, fakturahantering och i verksamhetskritiska IT-system samt säkerställer att rutiner och policys i verksamheten finns dokumenterade.
Om dig:
Vi söker dig som är en engagerad, noggrann och resultatfokuserad ledare med en passion för mat och dryck.
Du har bred kompetens gällande drift och inköp inom Food &Beverage och är kvalitetsmedveten i alla led från producent till servering med djup kunskap om råvaror och förädling.
Du är kreativ och har erfarenhet från att utveckla nya eller befintliga koncept inom upplevelsebranschen samt produktutveckling av mat och dryck.
Du förstår att det är viktigt att vara uppdaterad på vad som händer inom restaurangområdet både lokalt och i stort, samt har ett naturligt intresse att följa trender och uppdateringar vad gäller mat och dryck.
Du är socialt kompetent och van att jobba med externa och interna nätverk samt kan redovisa resultat i både finansiella mått och värdskap.
Du är en stark och självklar ledare som kommunicerar rakt och öppet samt kan agera som inspiratör och coach med tydlighet och värme.
Du är van att projektleda och har en långsiktig plan för allt du gör.
Kvalitetsmedveten i alla led från producent till servering.
Kvalifikationer:
Van ledare, gärna flera års erfarenhet och dokumenterade chefstjänster.
Erfarenhet från ledning inom större restaurangverksamheter såsom Food & Beverage Manager, restaurangchef, köksmästare eller motsvarande.
Lämplig eftergymnasial utbildning inom restaurang- eller hotellmanagement såsom Food & Beverage Management, Hotell och Restaurang Manager, Hotel Management, Service Management, Hospitality Management eller liknande.
Svenska och engelska flytande i både tal och skrift (tyska är meriterande).
Du har goda datorkunskaper med erfarenhet att arbeta i Microsoft Office miljö.
Meriterande är erfarenhet av Microsoft Business Central och måltidplanering i Matilda Foodtech Solution
Anställningen:
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning
Lönesättning är individuell med utgångspunkt i branschens kollektivavtal med Unionen.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Destination Gotland arbetar för jämställdhet i hela företaget och i alla befattningar.
Ansökning:
Vi anlitar LB Karriär som rekryteringskonsult.
Ansökan sker via Destination Gotlands hemsida.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden
Sista ansökningsdag är 21 mars 2022
I rekryteringsprocessen ingår personlighetstest där kandidaten delges sitt resultat.
Kontaktpersoner på detta företaget
Monica Friman, Checkinansvarig
+ 0498-20 13 13
Anette Sandblom, Checkinansvarig
+ 0498-20 13 13
Annette Widlund, Personaladministratör
+ 0498-20 18 55
Thomas Nyman, Personalrekryterare
+ 0498-20 18 58
Thomas Nyman, Personalrekryterare
+ 0498201858
Annette Widlund, Personaladministratör
0498-20 18 55
Thomas Nyman, Personalrekryterare
0498201851
Monica Friman, Checkinansvarig
0498-20 13 13
Anette Sandblom, Checkinansvarig
0498-20 13 13
Anna Nygren,
0498-201866