FOOD & BEVERAGE MANAGER TILL NYA CLARION HOTEL THE PIER

FOOD & BEVERAGE MANAGER TILL NYA CLARION HOTEL THE PIER

Arbetsbeskrivning

Hösten 2022 öppnar äntligen Clarion Hotel®The Pier upp sina dörrar! Vi strävar efter att skapa ett hotell i internationell miljö där öst möter väst i både service, mat, inredning och möten. Hotellet har 254 hotellrum, två restauranger och en rooftop bar, relaxavdelning och konferensytor med ambition att skapa en internationell mötesplats och ett nytt pulserande vardagsrum för Göteborgarna, mitt i hjärtat av innovativa Lindholmen.

Hotellet kommer dessutom vara ett självklart val för matälskare då strävan är att skapa Sveriges mest genuina kinesiska à la carte restaurang: Fei. Här kommer det bjudas på en gastronomisk resa, en upplevelse där gästerna möts av en livlig, festlig stämning och avnjuter en genuin kinesisk matlagning gjord på färska nordiska ingredienser.

Vi letar efter passionerade och drivna medarbetare som precis som vi brinner för att öka livskvalitén för gäster och för varandra, kollegor emellan. Som en del av Clarions rebelliska DNA och mindset Being Ever Changing förväntas vi som medarbetare på Clarion Hotel®The Pier att verkligen utmana bilden om vad ett hotell är och kan vara.

Nu söker vi en Food & Beverage Manager, och är på jakt efter en stark, erfaren och passionerad ledare med ett starkt kommersiellt driv och med kraften att entusiasmera ett dreamteam till att skapa extraordinära resultat. Du har förmågan att tänka annorlunda och du strävar alltid efter förbättring och ser nya möjligheter.

Vår förväntan är att du i teori och praktik är en extraordinärt god ledare och förebild som med äkta värme och närhet närmar dig både medarbetare och gäst. Du har förmågan att få din personal att växa och du har ett öga för detaljer, kvalité och upplevelser. Du kommer att ingå i hotellets ledningsgrupp och rapportera direkt till VD.

Du har formellt ansvar på hotellets operativa avdelningar inom Food & Beverage. Detta ställer krav på ett helhjärtat engagemang och att du har bred och djup kompetens inom mat och dryck.

Vi ser att du redan i dag är ledare inom en liknande verksamhet med en bra omsättning och kan redovisa goda resultat, både finansiella och personal-/gästnöjdhet. Du är en bra kommunikatör och behärskar svenska och engelska i tal och skrift och du har ett stort lokalt nätverk där du ser att du har följare som kan vara med och skapa succe tillsammans med dig.

Primär uppgift är att ansvara för driften för hotellets F&B avdelningar. I detta ingår ansvar för:

• Hotellets A La Carterestaurang Fei
• Barer
• Kök
• Bankett
• Kongress & Event
• Disk
• F&B Lager

I tjänsten ingår också:

• Personalansvar för ovanstående avdelningschefer / funktioner, vilket innebär rekryteringar, utbildning och vidareutveckling av personal, och att rätt verktyg finns för att nå uppsatta mål.
• Resultatansvar för dessa avdelningar / funktioner.
• Delaktighet i upprättande av prognos och investeringsplan.
• Ansvar för rapportering till ekonomifunktionen gällande egna avdelningar.
• Ansvar för att en hög service- och kompetensnivå upprätthålls på de egna avdelningarna.
• Tidrapportering/löneredovisning till ekonomiavdelning.
• Innefattar Duty (jourtjänstgöring) enligt schema.
• Ansvar för att entreprenadavtal finns och följs för exempelvis vaktbolag, kökspersonal, serveringspersonal mm.
• Kontrollera och följ upp gäst- och personalnöjdhet.
• Att hålla veckovisa driftmöten för F&B avdelningarna.
• Att tillsammans med övriga avdelningschefer ombesörja för kvalitén på F&B avdelningarna håller högsta nivå.
• Upprättande och säkerställande av att alla rutiner och policies finns nedskrivna inom egna ansvarsområdet.

På Clarion arbetar vi med en förstärkande feedbackkultur för att hjälpa och lyfta varandra, hela tiden med målet att leverera en personlig och passionerad service som ska leda till ett gott resultat.

Är du lika nyfiken på oss som vi är på dig och vill vara med och skapa en arena i världsklass för möten mellan människor, bolag och kulturer?

Sök innan sista ansökningsdag den 8 maj.

Vill du veta mer om Clarion Hotel The Pier? Följ oss på Sociala Medier för spännande uppdateringar fram till öppningen!

Clarion Hotel, tillsammans med hotellkedjorna Quality Hotel, Collection Hotel och Comfort Hotel är en del av Nordic Choice Hotels med över 200 hotell i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Vi driver en multibrandingorganisation med Room For All och stora utvecklingsmöjligheter. Bara i Göteborg så öppnar vi de närmaste åren utöver Clarion The Pier, Clarion Hotel Draken & Clarion Hotel Karlatornet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Clarion Hotel The Pier
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 7 april 2022
  • Ansök senast: 8 maj 2022

Liknande jobb


12 september 2024

Distriktschef sökes

Distriktschef sökes

12 september 2024

ChopChop Märsta söker restaurangchef

ChopChop Märsta söker restaurangchef

12 september 2024

14 augusti 2024