Forskare i EIT-Food-projekt

Forskare i EIT-Food-projekt

Arbetsbeskrivning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Forskare i EIT-Food-projekt

Köttets saftighet är avgörande för att fastställa konsumenternas acceptans och det finns ett betydande know-how- och experimentella verktyg när det gäller kött.

För växtbaserade alternativ saknas dock denna förståelse och karakteriseringsverktygslåda fortfarande till stor del. I detta EU-projekt kommer vi att överföra och modifiera det som är känt i kött till köttalternativ som syftar till att:

·        Kvantifiera saftförlust av köttalternativ jämfört med deras riktade köttexempel

·        Förstå strukturegenskaper och ingrediensers roll inklusive växtproteiner, lipider,  hydrokolloider etc.

·        Förstå påverkan av bearbetning och matlagning

·        Utvärdera korrelationen mellan fysiska mätningar och sensorisk uppfattning om saftighet

·        Utveckla prototyper med förbättrad sensorisk perception och tydliga riktlinjer för produktutveckling.

Vår del av detta EU-projekt är att mäta de strukturella egenskaperna med hjälp av oljedroppar storleksfördelningar, textur och ljus- och elektronmikroskopi.

Arbetsuppgifter

·        Forskning inom det forskningsområde som beskrivs ovan.

·        Metodik för ljus- och elektronmikroskopi med hjälp av en mikrotom och olika färgämnen.

·        Att ta fram metoder för att kvantifiera de mikrografer som uppnåtts i ljus- och elektronmikroskopi.

·        Samarbete med industrin som arbetar med köttanaloger

·        Skriva rapporter inom EU-projektet

·        Administration med anknytning till de arbetsuppgifter som anges ovan

Kvalifikationskrav

Sökande måste ha:

·        Avlagd doktorsexamen inom tillämpad näringslära eller livsmedelsteknik

·        Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

 

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning, 100 %, 12 månader under 2022.

Instruktioner för ansökan

Ansökningarna ska skrivas på engelska/svenska och sammanställas i en PDF-fil som innehåller

·        Resumé/CV inklusive en publikationslista.

·        En allmän beskrivning av tidigare forskning

·        Kontaktuppgifter till minst två referenser

·        Kopia av doktorsexamensbevis och andra intyg/betyg som du vill ska beaktas.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Sammanfattning

Besöksadress

Box 118
None

Postadress

Box 118
Lund, 22100

Liknande jobb


Forskningsassistent

Forskningsassistent

20 december 2024

Forskningsingenjör inom neurovetenskap

Forskningsingenjör inom neurovetenskap

20 december 2024

20 december 2024

Biträdande forskare vid avdelningen Tumörmikromiljö

Biträdande forskare vid avdelningen Tumörmikromiljö

20 december 2024