Forsknings- och utvecklingsingenjör inom Livsmedelsteknik

Forsknings- och utvecklingsingenjör inom Livsmedelsteknik

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla tekniker för framtidens livsmedel? Livsmedelssystemet står inför stora omställningar för att möta utmaningarna inom både klimat och folkhälsa.

RISE arbetar med hela jordbruks- och livsmedelskedjan och kombinerar kunskap inom innovativa tekniker, system och produkter för en hållbar produktion och konsumtion av livsmedel.

Till enheten för Produktdesign söker vi nu en Forsknings- och utvecklingsingenjör inom Livsmedelsteknik. Enheten består idag av 23 medarbetare som arbetar med utveckling, teknik och design av livsmedel och andra biobaserade material. Vi arbetar nära industrin med tillämpning av teknik för avancerad produktutveckling och tillämpbar forskning med sikte på framtida applikationer. Vi kombinerar kompetens inom praktisk försöksverksamhet och testbäddar, särskilt https://www.ri.se/sv/test-demo/pilotproduktion-av-livsmedel, med avancerad instrumentell analys av struktur, arom och textur.

Om rollen
I rollen som FoU-ingenjör inom livsmedelsteknik ingår självständigt praktiskt arbete inom vår test- och demoverksamhet inom traditionella och alternativa processtekniker för produktion av livsmedel. Det innefattar bland annat prototyputveckling av olika livsmedelsprodukter i våra testbäddar. Detta sker nästan alltid i nära samverkan med våra kunder som sträcker sig från små- och medelstora företag (SMF) till större multinationella bolag inom livsmedelssektorn. Rollen inkluderar också underhållsansvar och utbildningsansvar för diverse livsmedelsutrustning ämnad för pilotproduktion. Utöver det praktiska arbetet ingår att självständigt hålla i kundkontakter, etablera och bibehålla ett nätverk inom industrin samt att formulera och driva egna projekt. Arbetet sker i flertalet parallella projekt och alltid i nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför RISE.

Placeringsort för tjänsten är Göteborg.

Vem är du?
Gillar du utmaningar, är lösningsorienterad och trivs att arbeta i nära samverkan med både kollegor och kunder kommer du att trivas i denna roll. Erfarenhet inom självständigt arbete med tillämpning av processteknik för att utveckla livsmedelsprodukter är essentiellt. Vi tror du har en civilingenjörsutbildning (eller motsvarande) i grunden. Erfarenhet från livsmedelsindustrin inom produktion eller produktutveckling är starkt meriterande. Du ska självständigt kunna planera och utföra praktiska försök i våra test- och demomiljöer och trivas med att underhålla och utveckla kundkontakter och uppdrag inom området.

Du har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska.

Vi möter ständigt nya möjligheter och utmaningar, och vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men ett varierande och spännande jobb tillsammans med entusiastiska kollegor som tillsammans bidrar till hållbar utveckling och konkurrenskraftiga lösningar för industrin.

Välkommen med din ansökan!
Du är välkommen att kontakta Lina Svanberg, enhetschef Produktdesign 010-516 6679 om du har frågor eller vill veta mer. Sista ansökningsdag är den 25 augusti 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Sammanfattning

Postadress

Brinellgatan 4
BORÅS, 50115

Liknande jobb


Production Engineer IKEA Food

Production Engineer IKEA Food

11 november 2024