OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla lösningar för framtidens säkra livsmedel och en god folkhälsa? Livsmedelssystemet står inför stora omställningar för att möta utmaningarna inom både klimat och hälsa.
RISE arbetar med hela jordbruks- och livsmedelskedjan och kombinerar kunskap inom digitalisering, teknikutveckling, system och produkter för en hållbar och säker produktion och konsumtion av livsmedel.
Om oss
Till enheten Processteknik, säkerhet och hygien söker vi nu dig med intresse för problemlösning och implementering både på en teoretisk och praktisk nivå. Vi tror att du är högskoleingenjör, alternativt civilingenjör med intresse mot det praktiska och laborativa, och att du är intresserad av att jobba inom livsmedel och hygien.
Vår enhet består idag av 15 medarbetare som arbetar med processteknik, digitalisering samt tillämpad mikrobiologi inom, i första hand, livsmedel och personal care produkter. Vi arbetar nära industrin med tillämpning av teknik för avancerad produktutveckling och tillämpbar forskning med sikte på framtida applikationer. Vi kombinerar kompetens inom praktisk försöksverksamhet och testbäddar, särskilt https://www.ri.se/sv/test-demo/pilotproduktion-av-livsmedel.
Om rollen
Rollen som FoU-ingenjör inom processteknik kan innefatta försöksplanering, experimentell design och planering, teknikutveckling, samt praktiskt utförande av försök, liksom kalibrering och beräkningar. Projektens art varierar från laboratorieskala till pilotskala men kan också innefatta praktiskt arbete i vår test- och demoverksamhet inom processhygien, rengöring och processtekniker för produktion av livsmedel. Projekten utförs för det mesta i nära samverkan med våra kunder som sträcker sig från små- och medelstora företag (SMF) till större multinationella bolag inom livsmedelssektorn. Arbetet sker i flertalet parallella projekt och alltid i nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför RISE.
Anställningen är till att börja med en projektanställning som sträcker sig 2022 ut.
Vem är du?
Du är en ingenjör som gillar utmaningar, är lösningsorienterad och trivs att arbeta i nära samverkan med både kollegor och kunder. Du bör kunna arbeta självständigt och vara lite av en ”doer” för att trivas i rollen. Vi tror du har en ingenjörsutbildning i grunden, med inriktning inom automation, el, elektronik och programmering, alternativt processteknik/livsmedelsteknik (eller motsvarande). Erfarenhet av beräkningsarbete och/eller styrprogrammering är starkt meriterande. Du har förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya tekniska lösningar. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet och spårbarhet är viktigt.
Det är en fördel om du har vana vid att arbeta i en forsknings- eller utvecklingsmiljö, gärna inom tillämpad forskning och utveckling. Det är även meriterande om du har erfarenhet från livsmedels- eller utrustningstillverkande industri, men inget krav. Du har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska.
Vi möter ständigt nya möjligheter och utmaningar och kan inte lova dig ett enkelt jobb, men ett varierande och spännande jobb tillsammans med entusiastiska kollegor som tillsammans bidrar till hållbar utveckling och konkurrenskraftiga lösningar för industrin.
Välkommen med din ansökan!
Du är välkommen att kontakta Jenny Veide Vilg, enhetschef Processteknik, säkerhet och hygien, på 010-516 60 14 om du har frågor eller vill veta mer. Sista ansökningsdag är den 7 mars 2022 och anställningen är en projektanställning under 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.
Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.