OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Rollen som förskolekock på Bergakottens förskola innebär att du lagar frukost, lunch och mellanmål till ca. 50 barn och 12 vuxna. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och svenskt kött. Du kommer förutom matlagning även ansvara för beställning av varor, planering, uppföljning samt förskolans egenkontroll. Du planerar matsedel, specialkost, gör inköp och ser till att det är rent och snyggt i köket. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75-100%. Tillträdelsedatum januari 2022.
Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad kock och som vill bjuda barnen på en säker, välsmakande och näringsriktig kost. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i förskolekök. Du har grundläggande och dokumenterade kunskaper om livsmedelshygien. Du har även kunskaper om födoämnesallergier. Det är viktigt att du är insatt i livsmedelsverkets gällande föreskrifter samt van att arbeta med egenkontroll. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är en positiv person som tycker om att arbeta runt barn och även kan tänka dig att hjälpa till i barngrupp vid behov. Du är ekonomisk och tar egna initiativ, har glimten i ögat och ser möjligheterna.
Bergakottens förskola drivs som ett föräldrakooperativ sen 1993 och ligger på landet strax öster om Anundshög. Vi är en relativt liten enhet med plats för ca.45-50 barn fördelade i två hus. På Bergakotten arbetar för närvarande 11 pedagoger och två förskolekockar. Vi är belägna på landet bland åkrar och ängar och med närhet till skog och bondgårdar. Med läroplanen som grund bedriver vi en utbildning som ger utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande. Vi strävar efter att bli en verksamhet där hållbar utveckling ska vara i centrum för det vi gör. Både ekologiskt, ekonomiskt samt socialt.