Förste kock

Förste kock

Arbetsbeskrivning

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Avdelning måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser. Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Till Solklintsköket söker vi nu en förste kock. Solklintsskolans kök är ett produktionskök för skola, förskola och äldreboende.Totalt lagar köket 550 portioner varje dag till dessa kunder.
Dessutom lagas ca 500 portioner kyld mat till ordinärt boende varje vecka.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som förste kock består i att på ett effektivt sätt leda och fördela den dagliga driften i tillagningsköket. Som förste kock har du också ett ansvar att ha en god kommunikation och samarbete med så väl mottagningskök som kunder och du tar ansvar för att verksamheten utvecklas på ett ekonomiskt, effektivt och kvalitetsmässigt positivt sätt. Förste kocken är underställd enhetschefen och har en viktig funktion i det verksamhetsnära utvecklingsarbetet och kan också vara behjälplig med vikarieanskaffning.

I köket på Solklinskolan har du 5 kollegor. På avdelning måltid har du ytterligare 122 kollegor som du samarbetar med och du kommer att delta i avdelningsövergripande utvecklingsarbeten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har goda kunskaper om effektiv måltidsproduktion, goda kockkunskaper liksom ett tydligt kundfokus. Vi söker en person med dokumenterad restaurangutbildning, tex 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice eller KY-utbildning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Vi ser att du har goda matlagningskunskaper och ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och erfarenhet av arbete med specialkost. Du behöver ha god livsmedelskunskap, kunskap om egenkontrollprogram, ha datorvara samt ha kunskap om köksekonomi.

Vi ser att du som person har en positiv inställning och är serviceinriktad med kund och gästfokus och att du är självgående och strukturerad. Du behöver ha förmågan att prioritera bland uppgifterna utifrån rådande behov. Då inriktningen är att öka ekologiskt, närproducerat och att mer mat lagas från grunden så är kunskaper om råvaror och dess användande i matlagning och olika matlagningsmetoder nödvändigt.
Du är en person som kan se helheten och kan utveckla och inspirera arbetskamraterna för förbättring och utveckling av verksamheten.

Vi vill att du har B-körkort.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Region Gotland, Köksområde 1
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 10 juli 2020
  • Ansök senast: 26 juli 2020

Liknande jobb


Köksmästare

27 november 2024

26 november 2024

Hotell Hallstaberget söker köksmästare

25 november 2024

21 november 2024