Förstekock och kock

Förstekock och kock

Arbetsbeskrivning

Kostorganisationen

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste arbeten som finns? Hos oss får du som 1:e kock och kock bidra till matglädje hela dagen för ett lustfyllt lärande.

Vill du jobba med matglädje och goda hälsosamma måltider för barn och ungdomar? Då ska du söka jobb hos oss!

Vi söker ansvarstagande 1:e kockar och kockar som vill få eleverna att längta till matsalen!

Skriv i din ansökan vilken tjänst/tjänster du söker.

Välkommen till oss!

Vi söker självständiga och engagerade 1:e kockar till Kålgårdsskolan, Hovslättskolan samt Rydsskola.
Som 1:e kock leder och fördelar du det dagliga arbetet i köket och ser till att det serveras god och vällagad mat till våra matgäster. Du vill skapa något extra och få måltiderna till hälsosamma, hållbara och smakrika rätter för våra barn och unga. Du ska vara en god ambassadör för köket samtidigt som du vill involvera eleverna i måltiderna.
Du beställer varor och planerar matlagningen utifrån matsedeln. I ditt team arbetar kockar och biträden. Du är underställd kökschefen för området. Du kommer att ingå i ett team med 1:e kockar och din kökschef som deltar i att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Samt kockar till Stensholmsskolan och Dalviksskolan.
Som kock deltar du i alla förekommande arbetsuppgifter i skolköket med huvuduppgift för matlagning och specialkosten. I våra skolkök lagar vi mat från grunden med råvaror av bra kvalitet vilket leder till goda och näringsriktiga luncher, frukostar och mellanmål. Köken är storköksutrustade och har modern utrustning. Vi ska samverka och ha ett gott samarbete med övriga verksamheten inom skolan.

Eleverna ska ha ett inflytande via till exempel matråd, vi är lyhörda för dem som vi lagar maten till.

Det som ska genomsyra vår verksamhet är matglädje god kvalitet och bra service i en god miljö.


Ditt nya jobb
Som 1:e kock och kock hos oss deltar och medverkar du i all daglig praktisk verksamhet i köket utifrån gällande schema.
Du är underställd kökschefen som ansvarar för ett geografiskt område med flera kök och i kökets team ingår kockar samt köksbiträden.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:

- Laga god och näringsriktig mat
- Engagera våra gäster, anställda och vara vår frontfigur
- Arbeta för hållbara och näringsriktiga måltider

Som 1:e kock är du ansvarig för bl.a:
- dagliga verksamheten i köket på enheten samt i områdets mottagningskök
- Leder, fördelar och deltar i det dagliga arbetet i köket
- Viss personalplanering
- Beställning och varumottagning
- Viss debitering, statistik och rapportering i vårt kostdatasystem.
- Egenkontrollen
- Du är köket kontaktperson, deltar i nätverk, föräldramöten etc.

Din kompetens
För tjänsterna som förstekock och kock söker dig som är utbildad kock med meriterad erfarenhet från storkök eller restaurang. Som 1:e kock ser vi gärnaatt du har goda vitsord inom ledarskap och fördjupat dig inom ditt kunskapsområde.

Du har ett genuint matintresse och en stor passion för hälsosam matlagning från grunden. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och tycka om att ta kontakt med elever/gäster, personal och andra då du är vårt ansikte utåt.

Vi vill att du är positiv, kompetent, lyhörd och flexibel som person. . Du sätter givetvis alltid dina gäster i centrum och är lojal mot våra riktlinjer och uppsatta mål. Du brinner för att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor utifrån givna förutsättningarna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsterna.

Du behöver ha god kunskap i svenska språket både i tal och skrift. Viktigt med datavana då vi arbetar med digitala beställningssystem.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: till belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Kontakta någon av kökscheferna;

Heidi Lihavainen, 036-10 55 89 Kålgårdsskolan

Elham Sauma, 036-10 61 56 Hovslättskolan

Ann Ehne 036-10 55 81 Stenssholmsskolan

Samir Jusicic, 036 10 20 86 Rydsskola

Christoffer Johansson Sinnkonnen 036-10 55 94 Dalviksskolan

Kostchef, Lina Ekeroth Sandqvist 036-10 66 26
Kommunal, 036-10 57 27

Skicka gärna in din ansökan så snabbt som möjligt då intervjuer och tillsättning sker löpande. För att underlätta urval vid rekrytering var vänlig och bifoga relevanta intyg och referenser.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Jönköpings kommun
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 10 december 2020
  • Ansök senast: 3 januari 2021

Besöksadress

Västra Storgatan 16
None

Postadress

Västra Storgatan 16
Jönköping, 55189

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024