OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
En dag på jobbet
Som förstekock på Rosenborgsenheten kommer du att bidra till och driva kvalitets- och utvecklingsarbetet i områdets verksamheter som består av tre skolor och tre förskolor. Du ska inspirera och utveckla dina kollegor i det dagliga arbetet och ha ansvar för enhetens dagliga produktion. Tillsammans med kökschefen ansvarar du även för verksamheternas ekonomiska planering och strategiska styrning.
Arbetet innebär att vara en del av det operativa arbetet och se till hela ledet från planering till servering. Som förstekock kommer du att samordna, leda och utveckla produktion av mat och måltider. Du kommer att underhålla och utveckla recept och menyer tillsammans med övriga medarbetare. Du medverkar till ett konstruktivt samarbetsklimat. Förstekocken ska disponera verksamhetens resurser så att kundtillfredsställelse och ekonomiskt resultat maximeras.
Vem är du?
Krav:
- Restaurangutbildning med flera års arbetslivserfarenhet inom restaurang.
- Erfarenhet som arbetsledare
- Kunskap och erfarenhet från menyplanering
- Kunskap och erfarenhet av administration och ekonomi
- Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
- Datorvana
- Körkort och bil
Meriterande:
- Ledarskapsutbildning
- Utbildning i ekonomi
Personliga egenskaper:
Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar i såväl ditt område som Kostenheten som helhet.
Vi erbjuder dig
Hos oss får du arbeta med kompetent personal med stort engagemang och med råvaror som håller hög kvalitet. Södertälje kommuns vision är att verka för en hållbar livsmedelskonsumtion med ekologisk och närproducerad odling. Därför är vår målsättning att använda så stor andel ekologiska livsmedel som budgeten tillåter
Vi jobbar även aktivt med vår arbetshälsa och har genom ett engagerat och målmedvetet arbete höjt arbetshälsan på våra arbetsplatser. Utöver detta så får du även ta del av förmåner som till exempel friskvårdsbidrag.
Välkommen till oss!
Här möter du en innovativ arbetsplats med mycket värme! Kostenheten består av cirka 90 kök där 250 anställda förser skolor och äldreomsorg med näringsrik mat av hög kvalitet varje dag. Ungefär 90% av våra kök är kompletta tillagningskök.
Vårt framgångsrika arbete har uppmärksammats på flera sätt:
- Finalister i kategorin Bästa miljöarbete, Arla guldko (2012-2014)
- Årets skolmatskommun, White guide junior (2014)
- Fortsatt topp tre i kategorin Årets skolmatskommun, White guide junior (2015-2017)
- Kommunens kostchef Sara Jervfors utnämndes till Årets måltidschef (2014 och 2015)
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.