OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
OM ROLLEN
Vi söker efter en passionerad förstekock med en genuin kärlek till mat, redo att delta i vår spännande resa för att skapa minnesvärda smakupplevelser för våra gäster på Grand Soleil. Vår restaurang är en klassisk à la carte-restaurang som erbjuder lunch, middag och brunch och präglas av influenser från det franska och italienska köket. Vår meny är levande och uppdateras kontinuerligt under året för att anpassas efter säsong.
Rollen som förste kock innebär att du kommer ha ett ledande ansvar för att stötta köksmästaren och souscheferna i kökets dagliga drift, inklusive förberedelser och service. Du förväntas leda köksbrigaden med säker hand och dela med dig av din kunskap till hela teamet för att driva verksamheten framåt.
Vi letar efter någon med tydligare ledaregenskaper och en stark önskan att växa och utvecklas inom företaget. Arbetsuppgifterna kommer att vara krävande, så en förmåga att hantera stress, vara flexibel och hitta lösningar är avgörande. För rätt person kommer denna roll att vara både utvecklande och belönande.
Vårt kök är sprillans nytt och består av en grupp om fyra kockar, två souschefer och en köksmästare, vilka blir dina närmaste kollegor. Mellan alla våra kök finns ett kontinuerligt samarbete, du kan därför komma att bli ombedd att vid behov hjälpa till i andra kök.
Då våra kök består av många olika avdelningar finns goda möjligheter för dig att både utveckla och utvecklas. Arbetstiderna är enligt ett rullande schema med både dagar, kvällar och helger.
VEM ÄR DU?
Vi söker efter dig som är:
Positiv, strukturerad och trygg i din roll som ledare
Har ett genuint intresse och passion för att skapa högkvalitativa gastronomiska upplevelser.
Du har minst 6 års yrkesvana från arbete i kök – alternativt 3 års yrkesvana samt 3 års yrkesutbildning
Du har minst 1 års erfarenhet av en ledande position och känner dig bekväm i att ta beslut som rör det dagliga arbetet.
Alla som arbetar hos oss måste ha fyllt 18 år samt tala svenska och engelska.
VI ERBJUDER
En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett Sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda.
En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster
Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter
Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Lön och tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsförmåner och rabatter inom Grand Group.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller.
Urval och intervjuer sker löpande.
5 års erfarenhet eller mer