Head Chef Conference & Banquet till nya Clarion Hotel Sea U

Head Chef Conference & Banquet till nya Clarion Hotel Sea U

Arbetsbeskrivning

Head Chef Conference & Banquet till nya Clarion Hotel Sea U

Clarion Hotel Sea U kommer ha Helsingborgs bästa läge med första parkett och en magisk utsikt. Tack vare passionerade medarbetare kommer vi garanterat överträffa gästernas förväntningar. Genom att vara personliga och professionella levererar vi alltid service på högsta nivå. Vi ökar livskvaliteten för både medarbetare och gäster. Och vi har modet att tänka nytt. För vi vet att morgondagen bara är en god natts sömn bort.

Hotellet öppnar februari 2021 och kommer ha 250 hotellrum plus kongresskapacitet för upp till 1200 gäster. Vår restaurang och takbar kommer vara de naturliga platserna att hänga på.

Självklart kommer vi vara en del av staden och framförallt, staden ska känna sig som en del av oss. Här kommer vi skapa ett nytt vardagsrum, en plats att vara på, oavsett anledning.

Till hotellet söker vi nu ytterligare en talang: ” Head Chef Banquet ”

Vågar du anta utmaningen? Vad gör dig till den bästa kandidaten?

Head Chef Banquet (HCB) rapporterar till F&B Manager (F&B )

Head Chef Banquet har som huvudansvar att:

• Säkerställa, tillsammans med F&B och övriga Service Managers, kök, driften, kvaliteten och servicen för bankett köket på Clarion Sea U.
• Säkerställa att dessa avdelningar minimerar kostnaderna och att vi hanterar timmar och förbruk på korrekt sätt, detta tillsammans med dem F&B samt andra Service Manager för dem respektive köken.
• Delta och genomför stora beställningar tillsammans med Service Manager

Tjänsten innefattar ansvar för:

• Sous Chefs
• Kockar
• Kallskänkor
• Diskare

I tjänsten ingår:

• Daglig ledning av alla matproducerande områden samt disk.
• Analysera resultatutvecklingen för avdelningen och proaktivt utarbeta aktivitetsplaner
• Kontinuerligt ha en dialog med (F&B )gällande konceptutveckling och utveckling av produkten
• Kontinuerligt uppdatera menyer enligt lagda riktlinjer för bankett.
• Tjänstgöring enligt rullande schema, kvällar och helger
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets hygienrutiner, egenkontroll av livsmedelshantering och liknande rutiner som gäller inom köket.
• Följa företagets policys såsom exempelvis klädpolicy som innebär uniform (kockkläder) moderat make- up, inga smycken, namnskylt mm.
• Att koordinera och informera avdelningens personal om tider, prioritet och menyer för olika aktiviteter och evenemang.
• Personalansvar vilket innebär effektivast möjliga schemaläggning, följa gällande avtal, utbildning & vidareutveckling av personal.
• Ansvar för upplärning och vidareutbildning av kökspersonal.
• Rekrytering av personal i enlighet med företagets policy
• Ansvar för, i samråd med F&B, att rätt lön sätts.
• Ansvar för att forecast på timrapporter kommer in i tid.
• Användande av tidrapporteringssystem
• Prissättning och portionsstorlek av produkter för att uppnå en hög och stabil lönsamhet. Inköp inom ramen för godkänd budget . Användande av menu engineering.
• Ständigt utveckla produkten utifrån gästernas behov och önskemål
• Hålla sig informerad om konkurrenternas aktiviteter samt genomföra konkurrentbevakning
• Ansvara för att själv söka upp den informationen som behövs för din avdelning och personal
• HCB ansvarar för att hålla sig och sin avdelning uppdaterad om vad som händer i huset.
• Att inventering görs vid månadsskifte och lämnas in till EC i rätt tid.
• Samarbeta positivt med personal på övriga avdelningar.
• Eventuellt andra uppgifter kan tillkomma direkt delegerade via F&B.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Clarion Hotel & Congress Sea U
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 9 oktober 2020
  • Ansök senast: 26 oktober 2020

Liknande jobb


Ansvarig Lunchkock

Ansvarig Lunchkock

25 november 2024

19 november 2024

Chefskock

16 november 2024