OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
På Ulriksdals Värdshus i Solna skapar vi framtidens restaurangupplevelse i samklang med djur och natur. På våren klipper vi fåren och på sommaren har vi bröllop i trädgården. Hösten inleds med att safta, sylta och pickla skörden från den ljuva sommaren och vår egen odling. Vi avslutar året med ett välbesökt julbord i unik miljö, med egenkryddad sill från våra grödor från köksträdgården. Här möter det kulturhistoriska arvet framtidens matlagning och drömmen om ett slutet kretslopp.
Vem är du?
Kreativ i ditt skapande med en önskan att använda dig av vad som finns i trädgården för såväl drinkar téer och andra smaksättningar som exempelvis sprit och kombucha. Ha säsongerna i åtanke med blicken framåt för att ta tillvara på allt som odlingen har att erbjud i sin skördetid. Detta skulle kunna ske i form av torkning, inläggning, saftning etc. All dryck kommer vara så naturlig som möjligt, listan liten men i rörelse. Ett gott samarbete med köket kommer vara nödvändigt. Inte bara för att kombinera mat med dryck utan även för att ta till vara på och kunna minimera svinn.
Förutom den självklara servicekänslan efterfrågas en ödmjuk person som gärna delar med sig av sina kunskaper men också tar till sig av andras. Kreativiteten ska genomsyra hela matsalen (huset!) och det tänker vi oss sker genom en gemensam filosofi, strävan och glädje.
Vi står inför en spännande utvecklingsresa och söker en Hovmästare med dryckesansvar som vill vara med och utveckla Ulriksdals värdshus till dess fulla potential. V
Din roll
Som hovmästare är du oftast första ansiktet som gästen möter. Du tar emot bokningar, både över telefon, mail och på plats och ser till att servicen är på topp. Du upprätthåller en kommunikation mellan alla avdelningar så som kök, servis, ledning och gäster. Du är lyhörd och hjälper till i arbetet att föra restaurangen framåt och att behålla den kvalité och atmosfär vi skapat och skapar varje dag. Du har ett ekonomiskt ansvar för all dryck, prissättning, inventering etc.
Som arbetsledare under din arbetsdag styr du servisen genom att ständigt påminna och slå vakt om vikten av kunskap vad det gäller mat, vin och kombinationer av dessa. Du har en stor del i att styra motivationen, stämningen och humöret i matsalen.
Vi ser gärna att du har:
Sommelierutbildning
Dokumenterad arbetslivserfarenhet av liknande position inom restaurang
Kommunicerar obehindrat i svenska och engelska i tal och skrift
Tjänsten är en visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning med 6 mån provanställning.
Urval och intervjuer sker löpande så registrera din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast 10 Mars.
Vad erbjuder vi?
Ulriksdals värdshus ligger vackert vid Edsviken och är ett hus fullt av förväntningar och möjligheter. Vi är ett gott gäng i ett gammalt värdshus som serverar modern mat med fokus på det gröna. Vi är stolta över att vi har egen trädgårdsodling som vårt kök flitigt använder. Våra arbetsdagar är fulla av förväntningar och unika upplevelser och vi är en rolig arbetsplats med bra förmåner.
Våra gäster besöker oss för lunch, middag, trädgårdsaktiviteter, konferens, firande, bröllop, julbord och mycket mer. Hos oss trivs du om du gillar att ge förstklassig service till våra gäster men inte tvekar på att dra på dig gummistövlar för att hjälpa till i trädgårdsodlingen ibland.
Ulriksdals Värdshus ingår i Svenska Brasserier tillsammans med systerkrogarna Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Luzette. Vi erbjuder en trygg och rolig arbetsplats med stort utrymme för utveckling.
Kontaktpersoner på detta företaget
Veronica Hällblad
Niclas Lundgren
Veronica Hällblad