Hovmästare

Hovmästare

Arbetsbeskrivning

Som hovmästare är du ytterst ansvarig för servicen på G Swensons krog. Du har en överblick på alla bord och är ansvarig för att servicen sker i tid och med hög kvalitet. Du ansvarar för reservationer, bordsplacering och att alla bord följer utsatta sittningar. Du har ansvar över all servispersonal samt har ett nära samarbete med bar och kök.

Du älskar att arbeta med människor, anställda som gäster, och du är en magisk problemlösare vilket gör att du kan organisera arbetet för de anställda snyggt och enkelt. Du är extremt stresstålig, har inga problem att klara av snabba vändningar, ta beslut som är svåra för dig själv och dina anställda och är inte rädd att hoppa in och täcka för andra anställda. Skulle ett problem uppstå, så stannar det vid dig.

Utöver ansvaret för bordsbokningar, bordsplacering samt servicen på G Swensons hjälper du även restaurangchefen med personalansvar, leverantörskontakt, schemaläggning, ansvar för servicenivån och budget.

Du är en duktig kommunikatör och har en förmåga att få andra människor att följa dig som ledare. Med ditt stora gästfokus och höga servicenivå leder och inspirerar du dina medarbetare genom goda exempel och gott föredöme. Din roll är operativ, administrativ och strategisk. Du har ansvar för att servispersonalen följer de rutiner och policys som finns, samt förändrar och skapar nya rutiner där det finns behov. Du leder dagsmöten med din avdelning.

Du har stort ansvar för ekonomi och att minska antalet arbetade timmar, och du analyserar arbetade timmar dagligen, veckovis och månadsvis och i samråd med restaurangchef gör de justeringar som behövs.

Anställningsperiod

Period 1: Maj - September

Period 2: Midsommar - 12 Augusti

Det är en roll som leda till en heltidsanställning i framtiden med goda förmåner.

Du kommer till exempel att:

- Ytterst ansvarig för bordsbokningar, sätta boken samt att servicenivån är hög
- Ansvara för budget gällande personal i servicen
- Ansvara och utveckla den dagliga driften
- Uppföljning av kvalitetsmål
- Införsäljning och vara drivande för restaurangens försäljning
- Ingå i G Swensons ledningsgrupp och rapportera till ägare
- Ha koll så att städ och underhåll sköts och lokalerna är i god ordning
- Hålla i dagsmöte för servispersonalen
- Dagligen analysera intäkter och arbetade timmar och försäkra dig om att hålla dig till budget
- Vara kreativ och hitta nya koncept och idéer som leder till ökad försäljning
- Se över de rutiner och policys som finns, förbättra och se till att de följs i samråd med restaurangchef
- Se till att stamgäster får exceptionell service
- Träna nya anställda i servispersonalen
- Ha en total överblick över allt som sker i restaurangen under service
- Ha stenkoll på alla produkter vi säljer, mat, vin, öl, kaffe, annan dryck, caterings, bröllop osv och träna annan personal i mat & dryckeskunskap
- Lägg in nya produkter i kassa systemet
- Se till att rutiner för hantering av kontakt och kortbetalningar följs
- Gå igenom kassor dagligen och se till att där inte är några skillnader i bankningen av pengar

Vi vill att du är:

- Du har tidigare erfarenhet som hovmästare
- Du har många års erfarenhet inom restaurangbranchen
- Du har god vinkunskap och ett intresse för vin och dryck
- Du är en ödmjuk lagspelare och gillar att kommunicera med dina medarbetare
- Du brinner för att göra det lilla extra för gästerna såväl som för din personal
- Du en är utpräglad serviceperson som är kreativ och öppen för nya idéer och lösningar
- Du är en van administratör och har erfarenhet av att arbeta mot tydliga mål, både ekonomiska och kvalitativa, och kan själv dra slutsatser från resultatet
- Att vara noggrann och arbeta med de små detaljerna är självklart för dig

Sammanfattning

  • Arbetsplats: G Swensons Krog
  • 1 plats
  • 3 - 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 10 februari 2021
  • Ansök senast: 30 juli 2021

Liknande jobb


Hovmästare till Pinchos Linné

Hovmästare till Pinchos Linné

23 november 2024

Hovmästare

22 november 2024