Hovmästare

Hovmästare

Arbetsbeskrivning

Hovmästare



Klassisk svensk gastronomi i unik miljö
På idylliska Djurgården, men ändå i nära anslutning till storstadens puls, ligger denna anrika restaurang. En unik grosshandlarvilla i Schweizerstil från slutet av 1800-talet. Det är det klassiska restaurangköket som är restaurangens själ.

Vi har en brokig och härlig skara gäster samlade för affärsluncher, dejter, helgmiddagar, cocktails och bröllop och har haft i över ett sekel. Det är lätt att förstå att man trivs när klassisk svenskt mathantverk serveras i en av landets vackraste miljöer, när de historiska vingslagen möter nutid på ett avslappnat och inbjudande vis.

Hovmästarens arbetsuppgifter Som hovmästare är du delaktig i att leda restaurangens medarbetare i den operativa verksamheten i matsalsdelen. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och är delaktig i säkerställandet av kvalitets- och servicenivån samt värdeordens efterlevande. Du stödjer restaurangchefen i arbetet med att leda medarbetarna till en hög prestations- och servicenivå. Du finns på plats för gästrelaterade frågor och som stöd och avlastning vid arbetstoppar eller incidenter.

Du är aktivt med i introduktioner och arbetsplatsutbildningar och är restaurangchefens stöd vid utförandet av administrativa uppgifter. Du bidrar även till att verksamhetens ekonomi, löpande driftkostnader, lagerhållning och inventering sköts efter gällande regler och rutiner. Du har en viktig roll i restaurangens utvecklingsarbete och ska i samråd med restaurangchefen verka för ett ständigt förbättringsarbete.

Kvalifikationer Till dessa tjänster behöver du ha flerårig erfarenhet som hovmästare och förste servitör, har du även relevant utbildning inom restaurang är det meriterande. Du behöver ha goda mat- och dryckeskunskaper, samt övergripande kunskap inom alkohol- och livsmedelshantering. Du leder och motiverar dina kollegor till bästa möjliga arbetsinsats, och bidrar med stort hjärta och omtanke till att såväl arbetsprestation som serviceleverans flyter smidigt.

Du är ansvarsmedveten, lösningsorienterad och har ett korrekt och trevligt bemötande och värdesätter flexibilitet och kreativa lösningar. Du gillar utmaningar och har mod och klokskap i ditt beslutsfattande. Självklart har du fokus på att bidra till en välsmakande måltid för hungriga gäster!

Villkor Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100% som påbörjas enligt överenskommelse. Arbetstidens förläggning är i hög grad knuten till restaurangernas och Lisebergsparkens öppettider, vilket innebär arbete så väl dag- och kvällstid samt helger efter behov. Du kommer ha din huvudplacering på Rondo eller på Stjärnornas Krog och The Green Room, dock kan din arbetstid även förläggas till andra restauranger inom affärsområdet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: ALPA Bemanning & Rekrytering
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 oktober 2021
  • Ansök senast: 5 april 2022

Liknande jobb


Erfaren extra servispersonal ala carte LA CHOUPETTE, Danderyd

22 december 2024

Hovmästare

Hovmästare

20 december 2024

19 december 2024