OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Du som hovmästare är arbetsledare för serveringspersonalen och organiserar deras arbete. Hovmästaren arbetar med schemaläggning och ser till att tillräckligt med personal finns vid varje arbetspass. Du kommer att ha ett nära samarbeta med vår kökschef och ingå i vårt team där vi ligger stor vikt att vi fungerar tillsammans.
Som hovmästare tar du emot förbeställningar och sköter arrangemanget vid till exempel större festmåltider. Att skriva ut menyer kan också ingå i arbetet. Du tar emot bordsbokningar och placerar gästerna så att restaurangen utnyttjas så effektivt som möjligt.
Hovmästaren tar emot restauranggästerna när de kommer, visar dem till bordet och ger dem meny och vinlista. Det är viktigt att kunna råda gästerna vid val av maträtter och kunna tala om vad rätterna på matsedeln består av och hur de är tillagade. Det är bra att ha kunskaper om specialkost av olika slag, till exempel mat för olika allergier. Att ge förslag på passande dryck ingår i arbetet.
Arbetstiderna varierar beroende på var man arbetar. En arbetsdag består av dagtid men oftast har du schemalagda arbetstider med kvälls- och helgarbete. I arbetsuppgifterna kan ingå att stämma av alla kassor efter arbetsdagens slut samt ansvara för stängningen av restaurangen. För oss på Aurum Hotel är det viktigt med värdskap, gästen är vårt största fokus. På sommaren öppnar vi upp Orangeriet på Söder där vi serverar ala carte, men kan även förekomma stora bokade sällskap. Har du ett genuint intresse för god mat och dryck är detta ett jobb för dig.