OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hovmästare med intresse för mat och dryck
Vi på Skogshem & Wijk söker dig som har några års erfarenhet som hovmästare och som är van att leda arbetet i en restaurang.
Om tjänsten:
Det viktigaste är att du tycker om att arbeta tillsammans med människor och att ge god service med ett glatt humör, samt att du gärna har några års dokumenterad erfarenhet av arbete i restaurang / festvåning. Ett genuint vin- och mat intresse är ett plus. Du är det goda föredömet för din grupp och låter dem utvecklas samtidigt som ni tillsammans skapar en lärande och rolig arbetsmiljö. Du gillar och har sinne för detaljer och vad som är viktigt för gästerna och dina jobbarkompisar. Det är du som leder arbetet själv eller tillsammans med restaurangchef och övriga kollegor. Arbetet i våra restauranger är till största delen förlagd till vardagar, men viss del helgarbete förekommer under verksamhetsåret. Vi arbetar med hög- och lågsäsong inom mötesbranschen och har därför möjligheten att kunna njuta av långa sommar- och julledigheter då vi under året jobbar med så kallat lokalt årsarbetsavtal. Svängningarna i försäljningen gör att vi jobbar med mycket återkommande egen och inhyrd extra bemanning.
Operativt är du en daglig del av servicen. Vi jobbar främst med möten, events, utbildningar, konferenser, kick-offer och likande men även med privata fester och bröllop.
Jag som ansvarar för restaurangen och personalen heter Mikael och har lång erfarenhet av arbete i restauranger, barer och har jobbat här i ca 12 år
Vad har vi att erbjuda dig?
Fantastiska arbetskamrater, https://skogshem-wijk.com/om-oss/medarbetare/ som är kända för att de är välkomnande och omhändertagande som inkluderar varandra. Möjligheter finns till utveckling för dig som vill utvecklas i ditt yrke, som person, men även som ledare.
Du får en vacker arbetsplats i en helt fantastisk och kreativ miljö med härliga omgivningar. Som nämnts tidigare är detta inte ett kvälls- och helgarbete utan väldigt varierande tider med möjlighet till mera ledighet runt lov, sommar, jul mm.
Som anställd har du många förmåner, såsom friskvårdsbidrag, gratis tillgång till gym mm men även bra priser hos kollegor i branschen på hotellnätter, tillgång till naprapat och läkare.
Skogshem & Wijk är en plats skapad för möten med trivsel, tradition & kvalitet i en lärande miljö på det vackra Elfvikslandet ute på Lidingö. Skogshem & Wijk ägs och drivs av ett privat familjeföretag så det är viktigt att du förstår och känner värdet av att arbeta med det personliga och familjära engagemanget som tongivande.
Vem eller hur tror vi att du är?
Du gillar att jobba med människor och vara bland gästerna när det händer och att delta Du jobbar alltid för att driva arbetet och verksamheten framåt och gillar att låta dem runtomkring dig växa. Att hjälpa andra avdelningar med idéer och utvecklig är naturligt för dig.
Du har sinne och blick för detaljer och ser flöden vad som händer framför dig i huvudet.
Kvalifikationer och egenskaper:
Stark känsla för service och gästupplevelse
Du har ett stort intresse för mat & dryck
Bra förmåga att kommunicera och leda
Vi ser gärna att du har haft liknande ansvarsroll tidigare.
Förmåga att ligga både 2 och 3, 4 steg före
Svenska och engelska i tal och skrift
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Sätta upp mål för avdelningen utifrån verksamheten och leda mot dessa
Arbetsledning
Arbeta aktivt med att utveckla service, kvalité och rutiner i restaurangerna och med vårt konferensfika
Ansvarar för att rutiner finns och efterlevs och för avdelningens löpande inköp och avtal
Servering av mat & dryck till våra gäster
Arbeta på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt
Service, professionalism
Aktivt sälja allt vi har i restaurangen att erbjuda (vin, mat, bar, aktiviteter)
Delaktig vid inköp och inventering
Tillsammans med restaurangchefen ansvarig för att egenkontrollprogrammet uppdateras och efterlevs
Ytterst ansvarig i matsalen och närvarande när gästerna anländer till sina måltider. Hälsa gästerna välkommen
Följa gällande lagar, regler, branschnormer samt avtal inom arbetsområdet
Villkor
Vi har kollektivavtal och erbjuder fast lön/ersättning. Körkort och tillgång till bil är ett plus. Tjänsten är en heltidstjänst, men det finns även en öppning om det passar dig med deltid bättre. Arbetet i våra restauranger är till största delen förlagd till vardagar, men viss del helgarbete förekommer under verksamhetsåret. Vi arbetar med hög- och lågsäsong inom mötesbranschen och har därför möjligheten att kunna njuta av långa sommar- och julledigheter då vi under året jobbar med så kallat lokalt årsarbetsavtal.
Uttagningarna sker löpnade.
Vi hoppas att vi hörs och ses snart!
Kontaktpersoner på detta företaget
Restaurangchef Christoffer Frances