OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Grand Hôtel Stockholm är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 40 är sviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Terrassen och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 24 konferens- och festvåningar. Lokalerna rymmer två till över 1000 personer, där de historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service. Våra gäster och medarbetares välbefinnande är som alltid vår högsta prioritet.
I vår ständiga strävan att utveckla och kvalitetssäkra våra F&B-outlets söker vi nu hovmästare som vill och kan leverera en absolut femstjärnig service till våra gäster samt leda ett team av servispersonal. Vi letar efter dig som är genuint intresserad av mat och dryck och med kunskaper för att guida våra gäster till en minnesvärd upplevelse. I våra F&B-outlets ingår Verandan, Cadierbaren, Terrassen, Eventavdelningen samt Room Service.
OM ROLLEN
I tjänsten som Hovmästare kommer du ansvara för kassa, schemaläggning samt se till att den dagliga driften följer våra Leading standards om att leverera femstjärnig service. Vidare ansvarar du för att säkerställa att driften genomförs med högsta möjliga kvalitet, effektivitet, kundnöjdhet och lönsamhet. Du är gästernas främsta kontakt under deras besök och en självklar ledare för vårt team av servispersonal.
Det kommer stundtals att krävas en hel del arbete och att vara stresstålig och lösningsorienterad är därför ett måste. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt väldigt roligt. Arbetstiderna varierar och kan förekomma både dagar, kvällar och helger.
Vidare ingår uppgifter såsom att:
· Ha översikt på kommande F&B event och bokningar
· Vara uppdaterad om det ekonomiska läget och aktivt arbeta med att optimera beställningar och lagerhållning för att skapa goda ekonomiska resultat.
· Aktivt delta i utbildning och utveckling av personal.
· Ansvara för att personalens uppträdande, stil och kunnande överensstämmer med Grand Hôtels fastställda mål
· Medverka till god kommunikation med övriga avdelningar.
· Ansvara för att gällande lagar och avtal efterlevs.
· Övriga arbetsuppgifter föranledda från närmaste chef.
· När behov finns kunna tala inför en större grupp människor på svenska och engelska.
VEM ÄR DU?
· Som person är du positiv, strukturerad och passionerad
· Du har flera års yrkesvana - gärna med internationell erfarenhet.
· Du har erfarenhet av ledarskap och är insatt i enklare budgetarbete inom F & B.
· Du har dokumenterad utbildning inom yrket alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet.
· Sommelierutbildning är meriterande.
· Alla som arbetar hos oss måste ha fyllt 18 år samt tala och skriva god svenska och engelska. Fler språk i denna internationella miljö är naturligtvis ett plus.
VI ERBJUDER
· En spännande utmaning och stimulerande arbete i ett Sveriges mest ikoniska hotell med över 300 anställda.
· En internationell arbetsplats med en levande kultur och stor mångfald bland både kollegor och gäster
· Arbetsplatsen är placerad på hotellet där vi har högt i tak och en stor variation i arbetsuppgifter
· Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
· Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta F&B Manager, Karl Persson, karl.persson@grandhotel.se Ansökningar med CV skickas till jobb@grandhotel.se
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Kontaktpersoner på detta företaget
Cadierbarschef Cecilia Wiik Lundström