OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om Ugglan
Ugglan ser enl många av våra gäster ut som en svartklubb i Berlin. Här erbjuds en rad olika aktiviteter; boule, shuffleboard, rundpingis, dart, biljard, airhockey, foosball, flipper, arkadspel, sällskapspel osv som kombineras med ett bra ölsortiment och streetfood baserat gott käk. Miljön är underground. Ugglan ligger på Närkesgatan på Söder vid Nytorget. I all sin enkelhet är Ugglan ett unikt koncept. Kika gärna på sociala medier eller vår sajt om du vill veta mer. http://ugglanboulebar.se/
Några fakta:
- En institution som fyller 30 år i höst
- Serverar 20 000 buffé/år
- 100 000 upphällda ½ l Berliner Kindl/år
- 1100 - 1600 drop-in gäster varje helg
- Omsätter 29-30 milj
- Ökar stadigt
Stabil verksamhet
Ugglan har ökat omsättning och lönsamhet i 15 år på raken och det är främst genom rekommendationer från nöjda gäster. Det har gått väldigt bra och jag vill påstå att Ugglan kommer gå bra i alla väder. Vi har raka, enkla, prisvärda erbjudanden i en oöverträffad miljö. Företag kan ta med sina anställda på en helkväll med aktivitet och middag för 399 kr/person inkl moms. Privatpersoner kan droppa in, spela rundpingis och ta något att dricka. Enkelt, trevligt och avslappnat.
Våra gäster
Ugglan har två typer av gäster med det gemensamt att de kommer för miljön och våra aktiviteter. Dels förbokade sällskap företag, organisationer eller privata större sällskap som bokat paket med aktivitet och mat. Sedan drop in som spelar rundpingis och dricker öl. Ugglan kan nog stoltsera med Stockholms mest mixade publik och de har kul tillsammans. Mixen gör att vi har god beläggning och bra fart hela veckan. Säsongen drar igång mitten av augusti och håller i sig fram till mitten av juni beroende av väder. På sommaren tar vi en välförtjänt semester.
Vi söker Hovmästare/aktiv coach/blivande restaurangchef
Ugglan fungerar inte som andra krogar. Vi har mycket gott om gäster som kommer främst för våra aktiviteter och i samband med det dricks och äts det i massor. Det är full rulle och gästerna trivs. All servering av mat & dryck går över bardisk och förbokade sällskap äter buffé. Gästerna tas om hand av lekledare/instruktörer som guidar dem genom aktiviteterna och visar dem bord i matsalen. Logistiken är alltså mer komplex än en vanlig krog. På Ugglan kan en gäst guidas runt på upp till fyra platser under en kväll.
Navet i detta är hovmästaren som hälsar gästerna välkomna och fördelar ut dem till respektive lekledare. Hovmästare är kanske fel ord det är mer en aktiv coach eller teamleader som får Ugglan att fungera. Du måste vara snabbfotad och ha bra energi, ha god översikt och justera där det behövs. Allt hänger ihop och man får ibland improvisera för att få det att löpa på. Gästerna är glada när de kommer och än gladare när de lämnar. Miljön på Ugglan avväpnar de flesta ”vad är det här för svartklubb” säger många med ett leende. Det är positivt vilket gör det lite enklare i grund och botten.
Om dig
Jag tror att du har kommit en bit på vägen i din karriär, har valt restaurang som din bransch, har en uttalad ambition att bli restaurangchef och kanske framtidsplaner på ett eget ställe. Du är snabbfotad i ordets rätta bemärkelse, har erfarenhet av att leda personal, har bra energi och kan ta gäster. Grundbulten till hela verksamheten är att få kvällen att fungera och där blir du ytterst ansvarig. Det är en mycket viktig funktion.
Arbetsuppgifter och utvecklingspotential
Uppgiften är att på plats vara ansvarig för att gäster tas om hand och att kvällen flyter på bra både för gäster och medarbetare. Detta är det viktigaste och nyckeln till att förstå verksamheten. Du blir ansiktet utåt som välkomnar gäster och sedan tackar för besöket. Det är full rulle och det är kul.
Alla möjligheter finns att efter hand börja sköta kvällsplanering, schemaläggning, personalfrågor, bokningar osv. Tanken är att växa med uppgiften och axla utökat ansvar. Det finns ett behov av att modernisera driften av Ugglan. Här finns möjlighet att påverka, utveckla, lära sig själv och andra.
Ugglan är nu enkelt och ganska bra organiserat men vi skulle behöva dokumentera rutiner, skapa manualer, digitalisera schemaläggning osv osv. Det finns en hel del att modernisera. Ugglan ska utåt vara en svartklubbsliknande upplevelse med avslappnad, välkomnande personal. Inåt ska det vara en väloljad maskin.
Så det finns mycket stor potential för rätt person men jag vill vara tydlig med att huvuduppgiften är att aktivt driva Ugglan på plats under öppettider. Det är en förutsättning för att lära sig verksamheten som ger grunden till att kunna utveckla. Här finns inga genvägar bara lärorikt arbete.
Ett team
Vi söker ett team med 2 hovmästare/aktiva coacher. Det kommer behövas, ingen kan jobba långpanna plus 6 dagar i veckan och ta en ledande roll i att strukturera och utveckla verksamheten. Det finns massor att göra och gott om intressanta arbetsuppgifter.
Tillträde och anställning
Mitten av augusti, början av september. Inledningsvis får du jobba runt på de olika stationerna för att verkligen lära dig hur Ugglan fungerar och efter hand ta mer och mer ansvar. Allt i sin tid. Fast anställning efter prov och lön enligt överenskommelse.