Husmor / Köksföreståndare

Arbetsbeskrivning

Om KFUK-KFUM Ängsholmen: KFUK KFUM Ängsholmen är ett av Sveriges äldsta läger med start på Ingarö 1923. Sedan 1963, när lägret flyttade till Ängsholmen, har tusentals ungdomar upplevt oförglömliga lägerveckor och lägerskoledygn med friluftsliv, spänning, äventyr, lekar och gemenskap på Ängsholmen. Här har ledare och deltagare tillsammans utformat lägret, byggt hus, renoverat gamla byggnader, byggt bryggor, samlat in pengar, rustat båtar och format programmet. KFUK-KFUM Ängsholmen är en ideell förening som delar den världsomspännande KFUK-KFUM-rörelsens (YMCA-YWCA) grundtanke att kroppen, själen och anden skall ges möjlighet att utvecklas, vilket symboliseras av KFUK-KFUM-triangelns tre sidor. Praktiskt tar det sitt uttryck i våra aktiviteter såsom kamratbana med samarbetsövningar, höghöjdbanan med större utmaningar, segling och paddling, bad och lek. Det viktiga runt alla aktiviteter är samvaron med kamrater och ledare. Till Ängsholmen välkomnar vi människor med skiftande bakgrund och tro. Vi har ofta utländska deltagare och ledare främst från Europa och USA. Vi kan också ta emot handikappade deltagare, vilket vi ofta får glädjen att göra. Under sommaren arrangeras 1-, 2- och 3-veckors läger för barn och ungdomar, medan vi under vår och höst erbjuder skolklasser att komma ut till ön på lägerskola. Har man en gång varit på Ängsholmen så blir det ofta att man kommer tillbaka. De flesta av våra ledare har börjat som deltagare och återkommit år efter år... Arbetsuppgifter Vi serverar ca 450 portioner per dag (frukost-lunch-middag) och behöver nu en husmor/köksföreståndare med stor kreativitet och högt intresse för matlagning. Vi ser helst att du är utbildad kokerska/kock och har några års branschvana med mycket god erfarenhet av svensk husmanskost, vegetarisk matlagning och dietkost/specialkost. Din uppgift blir att leda arbetet tillsammans med personalen i vårt storhushåll, planera matsedel och göra inköp av varor, laga rätterna, ta huvudansvar för kökets egenkontroll, ansvara för att arbetsmiljöarbetet utförs i köket, ansvara för tilldelad budget och offensivt verka för att varje gäst får bästa möjliga service. Kvalifikationer Du kan uttrycka dig väl och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt Du är intresserad av matlagning och är lyhörd för barns behov och önskemål Du tycker om att arbeta med unga människor. Du kan skapa en trevlig atmosfär för gästerna såväl som för dina kollegor. Du är en prestigelös, alert och driven person Du har goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen (EKP, HAACP m.m.) Du har goda kunskaper i svenska både verbalt och i skrift Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. Du är naturligtvis lika välkommen att söka, oavsett om du är kvinna eller man. Utbildning Hotell - och restaurangprogrammet eller motsvarande utbildning. Övriga villkor Arbetsplatsen är förlagd på en ö (1 timme från City), det finns möjlighet att pendla varje dag, vi erbjuder även övernattningsbostad på ön. 1 tjänst 15-april - 15 oktober 1 tjänst 10 juni - 20 augusti

Sammanfattning

  • Arbetsplats: KFUK KFUM Ängsholmen
  • 2 platser
  • Heltid
  • Publicerat: 23 januari 2009
  • Ansök senast: 15 mars 2009

Postadress

ROSENG 1
STOCKHOLM, 11140

Liknande jobb


2 december 2024

6 november 2024

Måltidspersonal till Korsängens förskola

Måltidspersonal till Korsängens förskola

11 september 2024

Internatpersonal till MSB Sandö

Internatpersonal till MSB Sandö

2 september 2024