OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
West Coast är en kärleksförklaring till västkusten, Sverige och vårt fantastiska skafferi av ekologiska och närproducerade råvaror. En modern bistro där vi serverar traditionella svenska rätter med en modern twist.
West Coast är en del av Gothia Towers.
På West Coast lagar vi även all mat till vår fina roomservice i hela huset samt till vår lobbybar Twentyfourseven.
Vi söker nu en Souschef under sommaren med stor möjlighet till förlängning. Vi söker dig som har ett genuint intresse och passion för matlagning och som alltid sätter gäster, kvalitet, service och kollegor i fokus.
Våra kärnvärden är engagemang, mod och samarbete. Du är en organiserad och naturlig ledare som ansvarar för arbetet i köket såväl operativt som ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Du skall bygga, inspirera och leda ett team tillsammans med vår Köksmästare Daniel Källström där serviceanda och lagarbete står i centrum.
I dina arbetsuppgifter ingår:
- Planering, arbetsledning och produktion i samverkan med köksmästare
- Löpande schemaläggning vid behov i samverkan med köksmästare
- Löpande uppföljning av våra nyckeltal tillsammans med köksmästare
- Inventering av varulager i samverkan med köksmästare och andra souschefer
- Säkra efterlevnad av fastställda koncept och kvalitetskrav
- Ansvara och verka för god arbetsmiljö
- Ansvara för att egenkontrollprogram efterlevs
- Att dela med sig av kunskap och erfarenhet samt informera medarbetarna för att de ska kunna utföra sitt arbete
- Att lag och kollektivavtal följs inom ditt ansvarsområde
- Att efterleva företagets policys, praxis och riktlinjer samt vår ledarfilosofi genom att motivera, engagera, utveckla och skapa resultat genom andra
- Leva efter samt aktivt bidra till våra kärnvärden och företagskultur
- Att söka information som behövs för att utföra ditt arbete
- I övrigt förekommande arbetsuppgifter
Du har utbildning inom hotell och restaurang med kockinriktning eller motsvarande samt arbetserfarenhet av liknande tjänst minst 3 år med a la carte. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med menyplanering och dess system. Du har mycket goda kunskaper inom gastronomi, näringslära, köksekonomi och svinnhantering. Vidare har du en förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt. Som Souschef är du uppmärksam och lyhörd samt har goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Du gillar fartfyllda dagar, kan ta egna initiativ och är flexibel, kreativ och lösningsorienterad i din yrkesroll. Du ser din betydelse i nöjda gäster, är positiv och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du tar ansvar för att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det som du levererar. Du talar och skriver svenska obehindrat och har god datavana.
Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % under perioden 2021-06-01 tom 2021-08-31 med möjlighet till förlängning.
Alla ansökningar kommer att behandlas löpande, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är den 23 maj 2021.
Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta vår Köksmästare: Daniel.kallstrom@gothiatowers.com
Varmt välkommen med din ansökan!
Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden. Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.
Gothia Towers utsågs 2017 och 2018 i Visitas arbetsgivarundersökning till den mest attraktiva arbetsgivaren inom besöksnäringen i Västra Götaland. Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur.