OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.
Välkommen att utvecklas med oss
Är Du en kock med höga ambitioner och drivkraft, som älskar att laga framtidens mat på hög nivå? Vill Du vara med att starta upp i vår nya förskola som har ett arbetsmiljöanpassat och välutrustat kök där allt finns tillgängligt? Perfekt, då tycker vi att Du ska söka tjänsten som kock hos oss i Södra Handens förskoleområde.
Haninge kommun är i en utvecklingsfas gällande kost och hälsa och i vårt område vill vi ta vår mat till nya höjder tillsammans med kök, barn och pedagoger.
Ditt uppdrag
I vårt kök får Du äran att förgylla våra dagar med lockande dofter och nya smakupplevelser. Vi vill att Du ska lägga en grund för sunda matvanor och är fantasirik vad det gäller tillagning av sallader och grönsaker till måltiderna. Det är viktigt att Du gör alla måltider till en helhetsupplevelse och speciellt lunchen till en lustfylld upplevelse för våra barn!
Du kommer arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter i ett kök såsom att baka, bereda samt tillaga mat från grunden med färska och säsongsbetonade produkter och råvaror. Du kommer att laga frukost, lunch och mellanmål till ungefär 144 barn och 26 pedagoger. Då vi äter vegetarisk lunch minst en gång i veckan ser vi att Du har ett stort intresse och kunskap i att laga varierad vegetarisk kost. Vi har stor mångfald i vårt område och ett interkulturellt förhållningssätt. Du har kunskap i att tillaga och servera specialkost av etiska, religiösa och medicinska skäl, likvärdig den mat som serveras för dagen.
Du ansvarar även för livsmedelshygien och egenkontroll samt daglig städning av köket. Du gör livsmedelsbeställningar (digitalt enligt kommunens inköpsrutin) samt följer givna budgetramar. Du tar emot och packar upp matleveranser och skapar veckans matsedel själv utifrån kommunens riktlinjer som är framtagna av kommunens koststrateg i samråd med kökspersonal.
Då vi vill skapa en ny identitet kring måltider på våra förskolor har Du daglig kontakt med barn och personal. Det är viktigt att Du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs på förskolan. Du är en del av och drivande i att utveckla vår måltidspedagogik på förskolan tillsammans med pedagogerna.
Det här söker vi hos dig
- utbildad kock på gymnasienivå med erfarenhet från yrket
- egenkontroll- och HACCP certifierad
- goda kunskaper om specialkost
- du är kommunikativ och kan utrycka dig både muntligt och skriftligt
- god datorvana
- med glädje och engagemang vill vara med att utveckla kökens roll på våra förskolor
Du ska vara en person som har kost och hälsa i fokus och som kan ta ansvar för att barnen får en god, varierad och näringsriktig kost serverad på ett tilltalande och lustfyllt sätt. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och fördjupa vår verksamhet och därför är det viktigt att Du har ett öppet sinne med kunskaper om måltidspedagogik och förskolans arbetssätt. Arbetet i köket är både självständigt och mycket socialt, den som lagar mat är en viktig person och Du ska känna dig som en del av verksamheten.
Det här kan vi erbjuda dig
- arbetskläder
- friskvårdskuponger på 2000 kr per år
- köksmöten tillsammans med chef och de andra kockarna där ni bland annat samtalar kring kökens likvärdighet i vårt förskoleområde
- möten med kommunens kockar anordnade av kommunens koststrateg ett par tillfällen om året
- klämdagar
- gratis gym i Kommunhuset
Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.