OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tillsammans bygger vi Piteå. Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I arbetet för ett attraktivt och hållbart samhälle erbjuder Piteå kommun följande tjänst:
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera välsmakande och näringsriktiga måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet. Våra kärnverksamheter är förskolor, skolor, särskilda och ordinära boenden i Piteå och Luleå.
Strömbacka produktionskök är ett varmmatskök och totalt tillagas ca 2000 port. på vardagarna och ca 700 port. på helgdagar. Matsalen servar närmare 1500 inskrivna elever under skolåret. Varm mat skickas till 8 särskilda boenden, 2ggr/dag, 365 dagar per år. Vi söker nu en ny kollega som brinner för att laga mat från grunden, i stora mängder.
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir alla i ett stort produktionsköks förekommande arbetsuppgifter samt servering och disk i vår elevmatsal. Det här gör du tillsammans med dina kollegor utifrån ett fast roterande schema.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering av mat i storkök. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet. Kunskap om:
• Det kalla och varma köket, med inriktning mat lagad från grunden
• Egenkontroll, hygien, städning
• Råvaror
• Ergonomiskt arbete i verksamheten
• Hur man använder maskiner inom storkök
• Special- och konsistensanpassad kost
Personlig lämplighet
Vi söker dig som brinner för att laga mat med fokus på ”matlagning från grunden” och kvalité ut till kund. Då hälften av arbetstiden utförs i vår elevrestaurang behöver du gilla att träffa våra gymnasieelever och ge dem en bra lunchupplevelse. Måltidsservice jobbar utifrån kostpoliska riktlinjer med tydligt uppsatta mål - så av dig krävs det att du förstår och accepterar dessa. Just nu har vi stort fokus på att minska matsvinnet. Strömbackaköket är en stor arbetsgrupp och vår styrka är att vi alla är olika. Vi behöver dig som har ett driv att jobba med utveckling men samtidigt kan kompromissa och visa förståelse för andras åsikter.
Verksamheten har två olika uppdragsgivare vilket innebär att arbetsbelastningen är ojämnt fördelad över dagen och året. Därför läggs stor vikt på samarbetsförmåga under stress samt flexibilitet i arbetsuppgifterna. Du ska även vara trygg i att jobba självständigt med dina arbetsuppgifter.
Mer information
Semestertjänst måndag-söndag. Heltidsmått 37 timmar/vecka.
Semestertjänst innebär att arbete utförs mån-söndag med tjänstgöring även röda dagar.
Köket tillämpar flextid
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
För ytterligare information kontakta
Ingela Viklund, enhetschef 0911- 69 66 32
Veronica Öhlund, Kommunal 010-4429904