Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.



Vilka är vi?
Avdelning Måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda verksamheter initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser.

Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar vi till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- och sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Brinner du för bra mat och god service och vill vara med och laga mat till världens viktigaste gäster? I så fall kan detta vara något för dig!

Vi har ett 40-tal kök spridda över hela Gotland och vi lagar, levererar och serverar måltider till regionens olika verksamheter, såsom för- och grundskolan, gymnasiet, sjukvården och äldreomsorgen. Produktionen i våra kök ser olika ut beroende på vilka gäster vi serverar; skolköken serverar måltider måndag till fredag och till sjukvården och äldreomsorgen levererar vi måltider 365 dagar om året. Vi serverar också luncher i två restauranger som är öppna för allmänheten.

Just nu söker vi ett antal kockar till våra kök på ön. Vi har en vakant tjänster på Terra Novaköket som lagar och serverar skolluncher. På Kabyssen finns en vakant kombinationstjänst där merparten av uppdraget går ut på att producera mat till barn på förskolan. Vi söker också nya medarbetare till Strandgärdets kök som levererar måltider till sjukvården och äldreomsorgen, vilket gör att vi även lagar mat på helgerna. Utöver dessa tjänster söker vi nya medarbetare till hela avdelning Måltid, både på norra och södra Gotland, såväl som i Visby.

Dina arbetsuppgifter
Som kock på avdelning Måltid kommer du att laga goda och näringsriktiga måltider till våra gäster. En naturlig del av ditt arbete är att se till att förberedelserna, matlagningen och efterarbetet sker på ett säkert och effektivt sätt.

Det ingår också i uppdraget att aktivt arbeta för ständiga förbättringar, att engagera sig i utvecklingen i köken såväl som i verksamheten i stort. Det är viktigt att hålla en hög kvalitet på det köket levererar och att alltid ha kunden och gästen i fokus, samtidigt som du bidrar till en god stämning på arbetsplatsen. 

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för matlagning och service! Bra samarbetsförmåga och en god kommunikation är mycket viktigt, då du kommer att ha kontakt med både gäster och kunder och ett nära samarbete med dina arbetskamrater. Du behöver samtidigt vara självgående och strukturerad och gärna vara en person som vill vara med och påverka och utveckla.

Du behöver ha en dokumenterad restaurangutbildning, tex 3-årig gymnasieutbildning med inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har B-körkort.

Vi vill att du har ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och har du erfarenhet av att laga specialkost är det klart meriterande.

Vi strävar efter en anpassningsbar verksamhet som hanterar förändringar på ett bra sätt, därför ingår det i arbetsuppgifterna att rotera på olika stationer inom köken och mellan kök på avdelningen.

När du skickar in din ansökan får du gärna skriva vilken del av ön du i första hand är intresserad av att jobba på, eller om det är något särskilt kök som lockar extra mycket.

Välkommen med din ansökan!

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!



Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.


Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/


På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Köksområde 5
  • 5 platser
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 oktober 2022
  • Ansök senast: 30 oktober 2022

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024