OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 125 000 invånare, och redan 2024 beräknas vi bli störst i staden. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.
Den kommunala förskoleverksamheten hos oss är den största i Stockholms stad och vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med verksamhetens utveckling utifrån det kompetenta barnet och en lärande organisation.
Arbetsplatsbeskrivning
Herrängen/Älvsjöskogens förskolor är en enhet i Älvsjö med totalt 6 förskolor, alla med väldigt fina gårdar och närhet till skog och grönområden: En utomhusmiljö som inbjuder till rörelse och lekfullt utforskande av natur.
I enheten ingår förskolorna Matrisen, Lillskogen, Långsjö, Rödkulla, Vågavilja och Älvskogen. Enheten leds av en rektor, två biträdande rektorer och en administratör.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har en utbildning från restaurang och livsmedelsprogrammet och utbildning I livsmedelshygien. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket och ha förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. God datavana krävs och samt erfarenhet av att arbeta i förskolekök.
Vi ser gärna att du tidigare använt Agresso. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Vi lagar så mycket som möjligt från grunden och vi använder oss av så mycket svenska och närproducerade råvaror som är möjligt.
Vi serverar vegetarisk kost minst två gånger i veckan och fisk minst en gång i veckan.
Med vissa undantag bakar vi själva allt bröd som serveras på förskolan.
Vi jobbar aktivt med att minska mängden mat som hamnar i soptunnan.
Vår nuvarande målsättning är att servera 60 % ekologiska och KRAV-märkta råvaror.
Kvalifikationer
Gymnasieutbildning/utbildad Kock
Utbildning och dokumenterad erfarenhet av egenkontroll i storkök.
Kunskap om och erfarenhet av aktuella näringsrekommendationer och livsmedelsverkets råd.
Kunskap om och erfarenhet av att tillaga specialkost.
Goda kunskaper i tal och skrift i det svenska språket
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.