Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Måltidsenheten ingår i Serviceavdelningen på Tekniska förvaltningen. Vi är allmänt kända för vår goda mat, arbetssätt kring måltiden, fina måltidsmiljöer och engagerade medarbetare som tillsammans får maten att lyfta och ge guldkant i vardagen.
Detta vet vi genom alla de studiebesök vi får från andra kommuner.

Måltidsenheten består av två geografiska områden, Åbyköket och Snyggatorp med ca 50 medarbetare totalt. Vi ger service till våra gäster inom skola, förskola, äldreboenden och hemtjänst. Vi tillagar ca 4000 portioner/dag med strävan att matlagning sker nära gästen i så stor utsträckning som möjligt. Av våra 12 enheter är 10 tillagningskök och 2 mottagningskök. Inom området hjälps köken åt med bemanning och andra verksamhetsfrågor, så kallat kluster och även i samverkan när så behövs.

Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

ARBETSUPPGIFTER
Som kock i våra kök har du en viktig roll. Det är du som tillsammans med dina kollegor inom arbetsgruppen som ansvarar för att våra gästers måltidsupplevelse blir den bästa. För oss är det viktigt att du ser att god service och ett trevligt bemötande är en viktig del i den totala måltidsupplevelsen. Du ansvarar för att måltiderna bereds på ett sätt som följer våra rutiner och med fokus på att kvalitén blir den högsta möjliga. Du jobbar dagtid (ej helg) och hanterar en bred variation av mat och specialkost, tar emot och förvarar råvaror, städar och renhåller köket med mera

Dina arbetsuppgifter kommer till största del att vara:
- Tillagning av kalla och varma maträtter, specialkost och bakning, som är smakrik och estetiskt tilltalande.
- Användning av kostadatasystem samt följa och hantera egenkontrollprogram
- Du kommer att vara delaktig för planering och utförande av luncher.
- Ansvara för varubeställningar

KVALIFIKATIONER
Du behöver vara utbildad kock och ha minst 5 års dokumenterad erfarenhet från yrket i närtid. Det är meriterande med erfarenhet från liknande arbete och du bör ha god kännedom om kostdataprogram och beställningsprogram. I Klippans kommun använder vi Mashie och Raindance. Vi ser gärna också att du har B-körkort.

Du har goda kunskaper i att skapa bra rutiner runt alla styrdokument och regler vi måste förhålla oss till gällande livsmedelshantering. Därför är det också nödvändigt att du talar och läser svenska obehindrat.

Vi sätter stort värde på personliga egenskaper såsom gott bemötande, service, lyhördhet, engagemang och god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har passion för matlagning, glimten i ögat och en stor portion humor. I rollen som kock är du positiv, kreativ och ser förtroende och tillit som viktiga ingredienser. Du behöver även ha förmåga att planera ditt arbete väl, vara tydlig och ha ett helhetstänkt samt ett ekonomiskt- och administrativt sinne. Vi lagar den mesta maten från grunden och lägger stor vikt vid att minska på matsvinn. Våra måltider ska vara goda, säkra, näringsrika och uppfylla matgästens förväntningar. Därför är det av vikt att du har goda kunskaper i lagstiftning och riktlinjer för måltider inom offentlig sektor.

I tjänsten förekommer ett nära samarbete och kontakt med berörda kunder. Därför är det av vikt att du har ett professionellt och relationsskapande förhållningssätt där du lägger stort värde på kommunikations- och samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta både i grupp och självständigt. Snabba vändningar i den dagliga driften sker med jämna mellanrum och flexibilitet är ingenting du är främmande för, utan något du ser som en självklarhet. Du är även nyfiken, ödmjuk, strukturerad och ser utveckling av verksamheten med övriga medarbetare som något du gärna vill vara med att bidra till.

ÖVRIGT
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg och betyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Sammanfattning

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024