Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.




Avdelning Måltid
Avdelning Måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser.

Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Solklintsskolans kök tillagar och serverar på plats till ca 200 elever men skickar också mat till Slite förskola och även skolorna i Lärbro skola och Fole. Vi skickar varm och kyld mat till äldreboendet Kilåkern samt tillagar mat till ordinärt boende. Maten till ordinärt boende  packas kyld för att sedan levereras till brukare som bor i hemmet. Vi packar ca 1200 matlådor i veckan med en högre arbetsbelastning i början av veckan eftersom de skickas ut under torsdag och fredag. I medeltal tillagar vi ca 900 portioner per dag.

Till Solklintsskolans kök söker vi nu en kock!

Dina arbetsuppgifter
Som kock ska du förbereda, laga och servera måltider till elever på Solklintsskolan, likaså vara delaktig i produktionen till grundskolorna i Lärbro och Fole med tillhörande förskolor. Du ska även producera, packa och leverera varma och kylda måltider till äldreboendet Kilåkern samt delta i produktionen till ordinärt boende där registrering av beställningar och produktionsunderlag i datasystem ingår.

Det ligger ett gediget arbete bakom det som i slutändan serveras till gästen, därför är det viktigt att du arbetar enligt beslutade riktlinjer, följer regelverk och förhåller dig till egenkontrollprogrammet och verksamhetssystemet. Du ansvarar för att produktionen sker på ett säkert, ekonomiskt och effektivt sätt.

Att hålla en hög kvalitet och servicenivå samt en god kontakt med våra gäster och kunder är en central del av uppdraget, likaså att aktivt bidra till ständiga förbättringar och utveckling av hela måltidsprocessen.

Vi strävar efter att skapa förutsättningar för ett stimulerande arbete och en anpassningsbar verksamhet som kan hantera förändringar på ett bra sätt. Därför ingår det i arbetsuppgifterna att rotera inom köksområdet och avdelningen.

Du ska vara en positiv och bidragande kraft i arbetsgruppen och dela med dig av erfarenheter och vara öppen inför nya utmaningar eller uppgifter.

Beroende på din kompetens och verksamhetens behov, så kan andra arbetsuppgifter tillkomma.

Vem är du?
Du har en dokumenterad restaurangutbildning, till exempel 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Vi vill att du har ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och gärna erfarenhet av arbete med specialkost.

Personliga egenskaper som samarbetsförmåga och en god kommunikation är mycket viktiga, då du kommer att ha mycket kontakt med både gäster, kunder och arbetskamrater. Du behöver också vara självgående och strukturerad och inte minst ha en positiv inställning och ett driv framåt.

Vi söker dig som brinner för matlagning och service!

Om regionstyrelseförvaltningen



Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för koncernstyrning, strategisk planering och ärendeberedning. Vi arbetar även med regional utveckling och kultur- och fritidsverksamhet. Vi fungerar som ett internt stöd till regionens övriga förvaltningar. Tillsammans månar vi om kvalitet och effektivitet för dem vi finns till för.

Om Region Gotland

Region Gotland är inte bara Gotlands största arbetsgivare, vi är också den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Det tillsammans med vårt ö-läge skapar förutsättningar för gott samarbete över våra verksamhetsområden.


Vi är över 6700 medarbetare. Tillsammans arbetar för ett hållbart, inkluderande och välmående samhälle för alla som besöker, bor och verkar på Gotland. Vi är drivande i att skapa en trygg och hållbar utveckling över hela ön.


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler! Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/leva-bo/flytta-hit/


Genom instagramkontot @viarregiongotland visar vi bredden av våra yrken och vilken betydelse vårt arbete har för samhället. Varje vecka visar en ny medarbetare upp sin arbetsvardag.


Övrigt

Region Gotland arbetar enligt kompetensbaserad rekryteringsmetod som syftar till att se varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.  Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön. 


Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsten fortsatt är vakant.


I takt med att omvärlden förändras arbetar Region Gotland i större utsträckning med kvalitet och säkerhet i rekryteringsprocessen. Det innebär att du som kandidat kan komma att omfattas av vissa kontroller inför anställning. Vilka kontroller som tjänsten du söker kan omfattas av får du information om inför eller under intervjun.


Inför samtliga anställningar behöver du som kandidat visa upp ID-handling och personbevis.


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Köksområde 1
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 24 januari 2024
  • Ansök senast: 11 februari 2024

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024