OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som idag har cirka 7 600 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 600 medarbetare.
ARBETSUPPGIFTER
I centralköket i Valdemarsvik lagar vi ca 900 portioner dagligen till förskola, skola, äldreboenden och hemtjänst.
Nu söker vi en passionerad kock som vill arbeta i ett team där serviceanda och lagarbete står i centrum.
Du lagar gärna smakfulla och varierade rätter med fokus på hållbarhet och anpassning till olika åldersgrupper.
Är duktig både på traditionell husmanskost men även bekväm med måltider med nya influenser.
I tjänsten ingår förutom matlagning bland annat dagligt arbete med egenkontroll, att ha god kännedom om allergener och kunna redogöra för alla ingredienser, beställning och mottagning av varor samt svinnhantering.
Du kommer även vara behjälplig i menyplanering och inventering.
Vi lägger extra vikt vid erfarenhet av specialkost och modern vegetarisk kost.
Tjänsten innefattar schemalagt helgarbete.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kockutbildning eller kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad kunskap i egenkontroll/HACCP och specialkost.
Då detta är ett serviceyrke ställs höga krav på din kommunikationsförmåga och att du behärskar svenska i tal och skrift. Vidare har du god datorvana och är intresserad av utvecklings- och förändringsarbete.
Du har en glad och positiv inställning och brinner för bra mat och service. Du har förmåga att hantera stressfyllda situationer samt trivs med att samarbeta med andra för att få nöjda matgäster.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt gruppens sammansättning.
• Du har minst 3 års erfarenhet av arbete som kock sedan tidigare, gärna med storköksvana
• Du har en förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt
• Du tar genom din passion ansvar för att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det du levererar
• Du ser din betydelse i nöjda gäster, är positiv, stresstålig och har lätt för att samarbeta och kommunicera
• Du kan ta egna initiativ och är flexibel i din yrkesroll
• Du talar och skriver svenska
• Körkort ett plus
• Erfarenhet av menyplaneringssystem är ett plus
• Lång erfarenhet och kunskap om specialkost är ett måste och intresse och vana av modern vegetarisk kost ett plus
• Är du intresserad av att ta ett större ansvar för vissa delar är detta ett plus då möjligheter finns
ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Urval samt intervjuer kommer att ske löpande.