OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?
Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.
Om oss
Röda stugan är Lunds kommunens dygnet runt öppna förskola.
Förskolan har tre avdelningar med ca 52 barn dagtid och ungefär 80 inskrivna barn på kvällar, helger och nätter. Vi vill erbjuda barnen spännande, lustfyllda, pedagogiska måltider. Röda stugan är certifierad skola för hållbar utveckling och kosten är en del i det arbetet.
Arbetsuppgifter
Inom ramen för Lunds kommuns kostpolicy och förutbestämd budget tillaga och bereda maten som serveras på Röda stugan. Utifrån det har du sedan fria händer att skapa god, näringsriktig och spännande mat till våra barn. Du ansvarar för samtliga av dagens måltider: frukost, lunch, mellanmål och middag. Även tillagning av helgens mat ingår som sedan kyls ner och värms av pedagogerna på helgen. I tjänsten ingår också disk och städ av köket. Kockens ansvar är också att beställa livsmedel via digitalt verktyg samt egenkontrollansvar för köket.
Vi söker dig som
Är utbildad kock och vill skapa Sveriges bästa förskolekök och har erfarenhet av specialkost och egenkontroll. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från förskolekök och måltidspedagogik samt erfarenhet av beställning i digitalt verktyg.
Som person är du självgående och flexibel. Du har en medvetenhet för kvalitet och ekonomi. Du är en stabil person och har lätt för att samarbeta med andra.
Till en eventuell intervju vill vi veta vad du har för planer för att vi ska bli Sveriges bästa förskolekök. Till intervjun vill vi också veta vad du har för tankar och idéer kring hur du gör matsituationen till en del av förskolans pedagogiska uppdrag och hur du kan skapa en nyfikenhet och ett intresse kring maten bland förskolans barn.