OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Norlandia är en internationell aktör som driver förskolor, skolor, äldreboenden och patienthotell i Sverige, Norge, Finland, Polen, Tyskland och Nederländerna. I Sverige finns idag ca. 60 förskolor.
Vi har bestämt oss för att maten och måltiderna skall vara en viktig del av verksamheten på våra förskolor.
Vi ser på våra kockar och köksbiträden som fantastiska resurser som tillför värden och trivsel i verksamheten och till måltiden. För att skapa matglädje och en bra upplevelse är det fokus på måltiden, och inte endast maten på tallriken som är avgörande.
Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på våra förskolor och väcka barns nyfikenhet kring spännande smaker och utveckla deras sensoriska förmåga. Det innebär att vi ibland utmanar barnen en aning när det gäller menyval och smaksättning.
Hos oss kan vårdnadshavare beställa matlådor och helgmenyer och du som kock får utveckla dina gastronomiska kunskaper i köket när du arbetar med dessa familjetjänster.
Som kock ingår du i ett nätverk som träffas regelbundet och diskuterar frågor kring mat, menyutveckling och fortbildning tillsammans med kost och måltidschef.
Dina arbetsuppgifter
Tillagning och servering av förskolans samtliga måltider samt övriga i köket förekommande arbetsuppgifter såsom städning enligt städrutiner och diskning.
Bakning av matbröd och matlagning till familjetjänster.
Inköp av matvaror
Medverka vid planering av den pedagogiska verksamheten
Vara delaktig i vidareutveckling av vårt måltidskoncept Mat med Smak
Kravspecifikation
Gymnasial utbildning inom restaurang och storkök eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Utbildning inom egenkontroll och livsmedelshygien.
Vid arbete i förskola krävs aktuellt utdrag från polisens belastningsregister