Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Avdelning måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser. Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Till Solklintsköket söker vi nu en kock. Solklintsskolans kök är ett produktionskök för skola, förskola och äldreboende. Totalt lagar köket 550 portioner varje dag till dessa kunder.
Dessutom lagas ca 500 portioner kyld mat till ordinärt boende varje vecka.

ARBETSUPPGIFTER
Som kock ska du tillsammans med dina kollegor i köket förbereda, producera och distribuera måltider till våra gäster i skola, förskola och äldreomsorg. Du ansvarar för att produktionen sker på ett säkert, ekonomiskt och effektivt sätt.

Det ligger ett gediget arbete bakom det som i slutändan serveras till gästen, därför är det viktigt att du arbetar enligt beslutade riktlinjer, följer regelverk och förhåller dig till egenkontrollprogrammet och verksamhetssystemet.

Att hålla en hög kvalitet och servicenivå samt en god kontakt med våra gäster och kunder är en central del av uppdraget, likaså att aktivt bidra till ständiga förbättringar och utveckling av hela måltidsprocessen.

Vi strävar efter att skapa förutsättningar för ett stimulerande arbete och en anpassningsbar verksamhet som kan hantera förändringar på ett bra sätt. Därför kan det ingå i arbetsuppgifterna att rotera inom köksområdet och avdelningen.

Beroende på din kompetens och verksamhetens behov, så kan andra arbetsuppgifter tillkomma.

KVALIFIKATIONER
Vi är på jakt efter en person som brinner för matlagning och service!

Du behöver ha en dokumenterad restaurangutbildning, tex 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi vill att du har ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och gärna erfarenhet av arbete med specialkost.

Personliga egenskaper som samarbetsförmåga och en god kommunikation är mycket viktiga, då du kommer att ha mycket kontakt med både gäster, kunder och arbetskamrater. Du behöver också vara självgående och strukturerad och inte minst ha en positiv inställning och ett driv framåt.

Utdrag ur polisens belastningsregister för skola, förskola eller barnomsorg kommer krävas.

Vi vill att du har körkort.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @maltidgotland och @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Region Gotland, Köksområde 1
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 30 september 2020
  • Ansök senast: 18 oktober 2020

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024