OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Norlandia Förskolor Falun är nytänkande och driver förskolor med hög pedagogisk kvalitet. Vårt mål är alla barn ska trivas och utvecklas hos oss
På våra förskolor i Lilla Källviken, Toppstugan och Dalskidan, har vi en skidprofil med inriktning mot utförsåkning. Närheten till Källviksbacken gör att vi under februari och mars åker slalom en gång i veckan. Skidprofilen innebär även att vi jobbar utifrån tre grundpelare snövana, rörelseglädje och motorisk utveckling året om. Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas självklart på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia jobbar aktivt med fysisk aktivitet i samarbete med Generation Pep där rörelseglädje i vardagen är fokus. Våra två förskolor i Lilla Källviken ligger i nybyggda fina lokaler. Vi erbjuder familjetjänster för att underlätta vardagen t ex matlådor och föreläsningar för vårdnadshavare med anknytning till vår utbildning
Beskrivning av tjänsten som kock
Vi ser på våra kockar och köksbiträden som fantastiska resurser som tillför värden och trivsel i verksamheten och till måltiden. För att skapa matglädje och en bra upplevelse är det fokus på måltiden, och inte endast maten på tallriken som är avgörande.
Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på våra förskolor och väcka barns nyfikenhet kring spännande smaker och utveckla deras sensoriska förmåga. Det innebär att vi ibland utmanar barnen när det gäller menyval och smaksättning.
Hos oss kan vårdnadshavare beställa matlådor och helgmenyer och du som kock får utveckla dina gastronomiska kunskaper i köket när du arbetar med dessa familjetjänster.
Som kock ingår du i ett nätverk som träffas regelbundet och diskuterar frågor kring mat, menyutveckling och fortbildning tillsammans med kost och måltidschef.
Exempel på förekommande arbetsuppgifter
- Tillagning och servering av förskolans samtliga måltider samt övriga i köket förekommande arbetsuppgifter såsom städning enligt städrutiner och diskning. Bakning av matbröd och matlagning till familjetjänster.
- Inköp av matvaror.
- Medverka vid planering av den pedagogiska verksamheten.
- Vara delaktig i vidareutveckling av vårt måltidskoncept Mat med Smak.
Kvalifikationer och personliga egenskaper
- Gymnasial utbildning inom restaurang och storkök eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
- Utbildning inom egenkontroll och livsmedelshygien.
- Vid arbete i förskola krävs aktuellt utdrag från polisens belastningsregister
- Eget ansvar, samarbete och innovativ
OM NORLANDIA FÖRSKOLOR
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!
Våra framgångsfaktorer för en bra verksamhet är professionella pedagoger med ett tydligt ledarskap, barnens bästa i fokus, hög kvalitet och en vilja att utvecklas. Norlandia Förskolors pedagogiska vision "med livslång lust till lek och lärande" genomsyrar hela vår verksamhet och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick. Läs gärna mer på www.norlandiaforskolor.se (http://www.norlandiaforskolor.se/)
Övrig information
- Anställningsform: Tillsvidare, provanställning 6 månader.
- Omfattning: 100 %
- Arbetstid: Dagtid
- Tillträde: Januari 2021
Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Sista ansökningsdag 31 december
Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:
Rektor: Mia Liljenborg 076- 88 33 168
Kock: Pontus Johansson 072-230 05 93
Varmt välkommen med din ansökan!