OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kostavdelningen
Kostavdelningen söker kock till Hedbacka kök
Dina arbetsuppgifter
Vi tre kockar i köket på vård- och omsorgsboendet Hedbacka i Söderala tillagar all mat till de ca 50 boende.
Nu ska en av oss gå i pension och vi söker därmed efter en ny kollega och duktig kock.
Vi i köket har ett stort engagemang för att de äldre ska få bra, näringsriktig mat med hög kvalitet. Att du har ett stort intresse för mat ser vi som självklart så att du aktivt är med och utvecklar vår måltidsverksamhet. I den mat vi tillagar ingår en stor del lokala och ekologiska producerade varor. Vi använder digitala verktyg för måltids- och varubeställningar samt egenkontroll. Vårt miljöarbete består av många mål och åtgärder men där uppdraget att minska matsvinnet är ett av de viktigaste.
I tjänsten som kock kommer du att arbeta med tillagning till alla typer av måltider som frukost, lunch med dessert, middag och ett större antal mellanmål. De boende är i hög grad beroende av att maten är konsistensanpassad, men även allergier och intoleranser förekommer. Ett annat mycket viktigt uppdrag är att handleda praktikanter dvs blivande kockar. Dagarnas upplägg, förberedelser och tillagning av maten gör vi tillsammans i köket. Varubeställningar, disk och städuppgifter ingår i tjänsten och de delar vi på.
I tjänsten ingår helg- och ensamarbete.
Din profil
Vi söker dig som har storköksutbildning på lägst gymnasienivå, minst ettårig kockutbildning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För rollen krävs också minst ett års yrkeserfarenhet och goda kunskaper i livsmedelshygien.
Vi ser gärna att du har praktiskt arbetat med specialkost för äldre, har kunskap om Livsmedelsverkets rekommendationer för måltiden i äldreomsorgen. Det är även meriterande med erfarenhet av att beställa livsmedel i digitala verktyg och av kostdatasystemet Mashie eller liknande. Har du tidigare handlett praktikanter är det en fördel.
Som person är du trygg i dig själv, arbetar och kommunicerar bra med andra och är strukturerad och serviceinriktad.
Du tar ansvar för att planera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar samt alltid har helhetssyn för kvalitet för maten i fokus. I köket är det lagarbete som gäller därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och förståelse för personers olikheter. Ingen dag är den andra lik, därför är det betydelsefullt att du är lugn i stressiga situation och har lätt för att fokusera och prioritera rätt saker.
Du är en person som uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och värdesätter att skapa nya relationer, i förändringar ser du möjligheter istället för hinder.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Kultur- och samhällsserviceförvaltningen ser till att söderhamnarnas vardag fungerar. Du hittar oss i kommunala byggnader, i skärgården, på gator och vägar, på teatern och biblioteket, på våra fritidsanläggningar, i storköken, i stadens parker och i aktivitetshuset Verkstäderna. Vi är mer än 250 medarbetare som skapar attraktiva livsmiljöer och ett rikt utbud av aktiviteter. Välkommen att ta plats i Söderhamn!