OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Björkbacka
Kostavdelningen söker kock till Björkbacka kök
Dina arbetsuppgifter
Vi är åtta kockar som arbetar i tillagningsköket på Björkbacka vård- och omsorgsboende, som ligger i Ljusne, ca 2 mil söder om Söderhamn.
Nu ska en av oss gå i pension och vi söker därmed efter en ny kollega och duktig kock. Här lagar vi mat till två vård- och omsorgboenden, två skolor och två förskolor, utifrån tre olika matsedelstyper.
Vi i köket har ett stort engagemang för att barnen och de äldre ska få bra och näringsriktig mat av hög kvalitet. Att du har ett stort intresse för mat ser vi som självklart så att du aktivt är med och utvecklar vår måltidsverksamhet. I den mat vi tillagar ingår en stor del lokala och ekologiska producerad varor. Vi använder digitala verktyg för måltids- och varubeställningar samt egenkontroll. Vårt miljöarbete består av många mål och åtgärder men där uppdraget att minska matsvinnet är ett av det viktigaste.
I tjänsten som kock kommer du att arbeta med tillagning till alla typer av måltider som frukost, lunch med dessert, middag samt mellanmål. I vårt specialkostkök lagar vi mat som är konsistensanpassad men också koster för personer med allergier och intoleranser. Ett viktigt uppdrag är att handleda praktikanter dvs blivande kockar.
Planering, förberedelser och tillagning av maten gör vi tillsammans i köket. Även disk- och städuppgifter ingår i tjänsten samt viss varubeställning.
I tjänsten ingår helgarbete.
Din profil
Vi söker dig som har storköksutbildning på lägst gymnasienivå, minst ettårig kockutbildning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
För rollen krävs också minst ett års yrkeserfarenhet.
Det är även meriterande med erfarenhet av att beställa livsmedel i digitala verktyg och av kostdatasystemet Mashie eller liknande. Samt erfarenhet av att tillaga specialkost för barn och äldre och goda kunskaper om livsmedelshygien.
Som person är du trygg i dig själv, arbetar och kommunicerar bra med andra och är strukturerad och serviceinriktad.
Du tar ansvar för att planera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar samt alltid har helhetssyn för kvalitet för maten i fokus. I köket är det lagarbete som gäller därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och förståelse för personers olikheter. Ingen dag är den andra lik, därför är det betydelsefullt att du är lugn i stressiga situationer och har lätt för att fokusera och prioritera rätt saker.
Du är en person som uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och värdesätter att skapa nya relationer. I förändringar ser du möjligheter istället för hinder.
För tjänsten krävs B-körkort
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Kultur- och samhällsserviceförvaltningen ser till att söderhamnarnas vardag fungerar. Du hittar oss i kommunala byggnader, i skärgården, på gator och vägar, på teatern och biblioteket, på våra fritidsanläggningar, i storköken, i stadens parker och i aktivitetshuset Verkstäderna. Vi är mer än 250 medarbetare som skapar attraktiva livsmiljöer och ett rikt utbud av aktiviteter. Välkommen att ta plats i Söderhamn!