OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig med intresse och engagemang som vill laga god och näringsriktig mat från grunden med råvaror av hög kvalitet.
Om tjänsten
Adolfsbergshemmets kök söker kock till sitt tillagningskök med restaurang som lagar mat till dagverksamheter, vård och omsorgsboenden inom äldreomsorgen. Vi producerar ca 780 portioner fördelat på lunch/dessert/kväll samt alternativrätter. En stor andel av dessa portioner är specialkost, många med anpassad konsistens efter den enskildes behov. Portioner packas och skickas till avdelningar i huset samt andra vård- och omsorgsboenden. Restaurangen är öppen dagligen under lunch för seniorer och anställda i kommunen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• beräkna och tillaga all mat inklusive specialkost på ett näringsriktigt, smakfullt och hygieniskt sätt
• ansvara för beställning av varor enligt våra avtal
• delta i kökets kvalitetsarbete
• utföra alla förekommande arbetsuppgifter i ett tillagningskök
• ansvara för att maten håller god kvalité och att arbetet utförs enligt kökets egenkontrollprogram
Kompetenskrav
• gymnasieutbildning Hotell- och restaurangprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• kunskap om specialkost samt konsistensanpassad kost
• erfarenhet av matlagning i storkök gärna inom äldreomsorgen
• god datakunskap
Du ska vara flexibel, initiativrik och ha förmågan att inspirera. Du har ett kreativt tänkande och har service som en av dina främsta egenskaper. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och arbetskamrater och förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för våra gästers matupplevelse. Vidare har du goda kunskaper i svenska i både tal och skrift för att kommunikation och dokumentation skall fungera i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt meriterande
• erfarenhet av verksamhetssystem såsom kostdatasystemet Mashie, Raindance, Medvind och Outlook
• kunskaper i vegetarisk matlagning
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 75%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Schema: dagtid samt helgtjänstgöring
Om arbetsplatsen
Adolfsbergshemmets kök är en del av Örebro kommuns måltidsverksamhet där vi arbetar efter konceptet "smartare mat" vi strävar efter en hög grad av ekologiskt, kravmärkt och närodlad mat och som ett led i detta använder vi ekologiska, kravmärkta och närodlade produkter i matlagningen och lagar maten från grunden. Mat som vi levererar till vård o omsorgsboenden, trygghetsboenden och seniorboenden. Vi bedriver också egen restaurang som serverar seniorer och anställda i kommunen. Till samtliga kundkategorier anpassas kosten utifrån behov.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Övrig information
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 23 augusti.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67