OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.
Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.
Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.
Utbyggnaden av vårt stadsdelsområde kräver ett innovativt nytänkande och bjuder på många intressanta utmaningar och möjligheter till att bidra till utvecklingen i förskolan för rätt person.
Arbetsplatsbeskrivning
Förskolan Fyren är en förskola med 3 avdelningar med ca.
50 barn och 12 vuxna. Utbildningen bedrivs i lokaler i bottenvåningen av ett bostadshus nära Blåsuts T-bana. Köket är ett tillagningskök med moder utrustning.
Förskolan ingår i Blåsut/Dalens förskoleenhet som består av 6 förskolor.
Enskede-Årsta-Vantör är det första och enda stadsdelsområde som använder ett kostdatasystem i förskolornas tillagningskök. Införandet av kostdatasystemet har bidragit till minskad livsmedelskostnad, ökad andelen ekologiska livsmedel, minskat matsvinn, ökad kunskap och trygghet hos kockarna. Maten som serveras till alla barn i stadsdelens förskolor är god, säker, näringsriktig och håller jämn och hög kvalitet. Förskoleköken har en gemensamma åttaveckortsmatsedeln. När en ny matsedel tas fram är målsättningen att minska koldioxidekvivalenterna genom att öka andelen vegetariskt och fisk, vilket också är i linje med livsmedelsverkets rekommendationer.
För en hållbar utveckling mäts matsvinnet på förskolorna och de registreras i systemet samt att måltiderna klimatberäknas. Utifrån data anpassas recepten och matsedlarna för att minimera negativ klimatpåverkan.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har kockutbildning och erfarenhet av matlagning samt intresse för hållbarhetsfrågor. Du ska ha kunskap och erfarenhet av special- och allergikost samt kunskap om olika matkulturer. Du trivs att arbeta kring barn och bemöter deras nyfikenhet för maten positivt. Du är serviceinriktad och ser din roll som en del av helheten i förskolans verksamhet med god kommunikationsförmåga. Som kock på förskolan ansvarar du för alla förekommande arbetsuppgifter i ett förskolekök.
Utifrån kostdatasystemet MATILDA, planerar och tillagar du näringsrik och välsmakad mat till barnen och pedagogerna, både frukost, lunch och mellanmål. Vidare ansvarar du för beställningar via Stockholm Stads inköpssystem Agresso, framtagning av matsedlar, egenkontroll samt städning och renhållning av köket. Rollen innebär även att systematiskt följa livsmedelverkets föreskrifter för att skapa ett förskolekök med tydliga rutiner och god hygien.
Du tar även emot leveranser vilket innebär att tunga lyft förekommer i rollen.
Kvalifikationer
Vi söker en kock med tidigare erfarenhet av förskolekök.
Övrigt
Goda IT-kunskaper
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Enheten för förskolesamordning Stefan Larsson Lindmark
08-508 33 990
Hr-konsult Jeanette Steenberg
08-50811731
Enhetschef Camilla Ströberg
08-508 25 622
HR- konsult Lina Eliasson Bergström
08-508 11 736
Enhetschef Anni Stavling
08-508 33 073
Kerstin Fagerström-Clarin
0850821840
Cecilia Skarke
0850810841
Silvana Carinci, rektor Långbrodalsskolan
0761221802
Margita Norberg, rektor Fruängens skola
08508 237 00
Hans Winblad, förskolechef
08/50847340