OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
I Attendo Äldreomsorg är vi över 9 000 medarbetare som arbetar inom hemtjänst och äldreboende i Skandinavien. Vi är en del av Attendo, Nordens ledande privata vård- och omsorgsföretag som även har verksamhet inom individ- och familjeomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt sjukvård. Hos oss kommer du arbeta med vår vision Att stärka individen och alltid utgå från den enskildes behov och förutsättningar.
När du ser maten som livskvalitet
Attendo Viksjö är ett modernt äldreboende i Järfälla kommun. Boendet har 40 lägenheter med heldygnsomsorg för äldre med demens diagnos och somatiska sjukdomar. På boendet finns tillagnings kök samt uppvärmningskök på varje plan.
Vi söker Dig som har förståelse för att mat och måltid för de äldre är en höjdpunkt i tillvaro och det är viktigt med traditioner och högtider. Du är lyhörd för de boendes önskemål och behov samt är införstådd med att, hur maten upplevs, påverkas av olika sinnen som smak, lukt, syn och känsel. Viksjö äldreboendes mat och måltid skall attrahera samtliga sinnen. De boende är multisjuka därför bör Du ha lätt för att få kontakt med olika människor, vara tålmodig och förstående för deras olika funktionsnedsättningar. Det är ytterst viktigt att Du har lätt för att samarbeta och samverka med boendes övriga yrkeskategorier.
Utifrån målgruppen är det mycket viktigt med att all mathantering, tillagning och förvaring sker på ett säkert sätt där den systematiska egenkontrollen är en förutsättning. Du kommer ha en budgetram och förhålla dig till.
ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna ingår:
Helhetsansvaret för den kost som serveras på boendet
Inköp av Livsmedel efter fastställd meny
Mottagning av leveranser
Förberedelser av livsmedel, tillagning av lunch och middag efter fastställd meny
Disk och städ av kök enligt rutiner
Kvalitetssäkring (egenkontroll)
KRAV
Personliga egenskaper som värdesätts är att du är positiv, självgående, noggrann och ordningsam. Du arbetar strukturerat och har ett professionellt bemötande.
KVALIFIKATIONER
Gymnasiekompetens inom restaurang/storhushåll alternativt lång erfarenhet
Kunskap om svensk husmanskost
Intresse för mat från andra kulturer
Obehindrad svenska i tal och skrift sam datorvana
Det är meriterande om du har gått en utbildning i grundläggande livsmedelshygien
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Kontaktpersoner på detta företaget
Susanne Karlsson
0171-625069 alt 070-2527747
Marja-Leena Gestranius
070-9466565
Anders Molin
031-996482
Frida Reiser
0706-042933
Verksamhetschef Åse Hamn
0722-033515
Mats Bystedt
046-258120
Biträdande regionchef i region Sydost Lena Andersson
0730-33 35 54
Sara Backman
021-35 01 16 / 070-208 08 90
Biträdande regionchef i region Sydost Lena Andersson
0730--33 35 54
Helen Holmberg
0767-734510