OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Huddinge kommun omfattar både vackra natur- och friluftsområden och storstadens bekvämligheter. Här finns bostäder och arbetsplatser där människor kan utvecklas och må bra. Huddinge kommun kännetecknas av mångfald, omtanke och stark framåtanda. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för alla som bor och arbetar här.
Inom barn- och utbildningsförvaltningen har vi påbörjat ett arbete med en gemensam pedagogisk plattform för alla våra skolformer. Barn och elever i Huddinges förskolor och skolor ska mötas av samma syn på pedagogiskt ledarskap och lärande, oavsett hur gamla de är eller var de bor. Plattformen grundar sig i forskning och beprövad erfarenhet eftersom vi alltid strävar efter att arbeta med det som ger resultat.
Barn- och utbildningsförvaltningen har engagerade medarbetare, som på olika sätt uppmuntras att dela med sig av goda idéer och arbetssätt till andra. På detta sätt bidrar våra medarbetare till att den pedagogiska verksamheten utvecklas och att vi får en trivsam arbetsmiljö.
Tillsvidare, heltid från och med 2015-08-03.
Enhetsbeskrivning
Förskolan ligger i ett område med småhus. Det tar ca 20min att promenera till centrum och pendel/busstorg. Utanför förskolan stannar buss 704. Fridhem har ca 92-95 barn indelade i fem grupper och drygt 20 vuxna.
Vi vill att barnen ska serveras vällagad och näringsriktig mat från grunden och att ekologiska produkter används i stor utsträckning. Kommunens mål är 50% ekologiska produkter till 2020. Du är en del av verksamheten och kommer ofta i kontakt med förskolebarn, pedagoger och andra anställda i kommunens verksamheter. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Du ansvarar för hela kedjan (utifrån budget) från planering, inköp av råvaror, tillagning av måltiderna, specialkost, efterarbete och dokumentation av egenkontroll.
-
Om arbetet
I arbetet ingår:
Att laga frukost, lunch och mellanmål.
Att tillaga näringsriktiga, säkra och goda måltider med hög kvalité enligt Livsmedelsverkets riktlinjer för förskola. En matsedel med recept och rekommendationer till inköp av huvudkomponent finns, som planeras centralt. Att ha kunskap om mat till barn med livsmedelsallergier och kunna tillaga måltider till dessa barn på förskolan. Att beställa livsmedel från de grossister som kommunen har avtal med enligt upphandlade sortimentslistor via de system som kommunen använder. Att upprätta och ansvara för det dagliga arbetet med egenkontrollprogram enligt livsmedelslagens bestämmelser. Att kunna söka behövlig information på Insidan och webben och hantera e-post. Att upprätthålla kunskap inom sitt yrkesområde genom nätverk, utbildning och fortbildning. Att vid behov medverka vid föräldramöten. Arbeta enligt kommunens och enhetens fastställda mål, styrdokument och policys, i tjänsten ligger även andra förekommande köksuppgifter som att städa, plocka in varor och diska.
Din profil
Vi söker dig som har:
Ett brinnande matintresse.Kockutbildning eller annan motsvarande utbildning och minst 3 års dokumenterad erfarenhet. Kunskaper om egenkontroll och livsmedelshygien. Kunskaper om specialkost. Datakunskaper för beställningar. Svenska i tal och skrift.
Du är:
Ansvarstagande, noggrann och självgående. Kreativ, glad och positiv och har lätt för att samarbeta. Som person kan du ta stort eget ansvar, är kvalitetsmedveten och har en vilja och förmåga att hitta nya lösningar när det behövs. Du är serviceinriktad, flexibel och har god organisationsförmåga. Du är en stor del i det främjande arbetet för en sund livsstil med goda levnadsvanor hos våra barn.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.