Kock/ köksbiträde

Arbetsbeskrivning

Hotel Amalias Hus är beläget i pittoreska Gränna och är ett fyrstjärnigt hotell som erbjuder genuin svensk 1700-talsmiljö för såväl en romantisk weekend eller konferens. Husen på gården uppfördes år 1769 idag har hotellet 19 rum med tre olika rumskategorier, Classic, Deluxe med privat jacuzzi samt två sviter. Hotellet är beläget i nio olika fastigheter och har egen restaurang samt en nyförvärvad konferensfastighet med helt nybyggda konferenslokaler som öppnade januari 2012.

Hotellet är familjeägt och drivs idag av Caroline Larsson som är dotter till Bengt och Marianne Larsson som startade hotellet 2003. Hotel Amalias Hus arbetar mot såväl den privata marknaden som företagssidan med konferenser och affärsresenärer. Vårt mål är att utmärka oss för vårt goda värdskap, förstklassig god mat och vår unika och gemytliga miljö.




Den person vi söker ska ha ett stort intresse för mat och dryck och tycka om ansvar.

Köket på hotellet har en svensk inriktning varpå du bör ha god kunskap och tidigare erfarenhet av det svenska köket. Du är den som kommer att ansvara för all matlagning till restaurangens gäster samt konferensluncher. Du ska kunna utveckla och komponera menyer tillsammans med hotellets viner. I dina arbetsuppgifter ingår egenkontroll samt inköp av råvaror. Du ska vara arbetsvillig, ha god samarbetsförmåga och vara positiv i din inställning. Det är oerhört viktigt att du själv vill hålla en hög nivå på ditt arbete, är genuint intresserad av att prestera och inte har en inställning om att något kan vara halvbra.

Köket är relativt litet då huset är k-märkt och vi får arbeta med de utrymmen som vi har. Då vi även har små förvaringsutrymmen är det viktigt att du har god organiseringsförmåga samt att du kan planera för inköp i god tid för kommande arrangemang och gäster.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med Caroline Larsson som är ägare och hotellchef där ni tillsammans utvecklar menyer. Det är viktigt för oss att du är lyhörd och lyssnar på våra mål kring hur vårt kök ska uppfattas likväl som du ska vara framåt och idérik då kreativitet är något vi värdesätter högt.

Vårt mål med denna tjänst är att hitta en person som vi kan ha ett långsiktigt samarbete med och som vill hjälpa oss att utveckla Hotel Amalias Hus kök. Det kräver mycket engagemang och driv samt viljan att komma framåt. Du kommer få möjligheten att ha stor påverkan på hur restaurangen och köket utformas då detta är en väsentlig del av vår verksamhet.

Du ska minst ha 2 års arbetslivserfarenhet som kock eller motsvarande utbildning.
Då arbetet fördelas efter den beläggning vi har på hotellet måste du vara flexibel vad gäller arbetstider.



Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Tillgång till:
* Personbil

Kontaktpersoner på detta företaget

Caroline Larsson

Caroline Larsson

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Hotel Amalias Hus
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast
  • Heltid Tills vidare
  • Publicerat: 12 maj 2014

Besöksadress

Brahegatan 2
None

Postadress

Brahegatan 2
Gränna, 56332

Liknande jobb


Köks- och konferensansvarig

Köks- och konferensansvarig

1 november 2024

Köksmästare

10 oktober 2024

Handledare café

Handledare café

2 september 2024

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

30 augusti 2024