OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hotel Amalias Hus är beläget i pittoreska Gränna och är ett fyrstjärnigt hotell som erbjuder genuin svensk 1700-talsmiljö för såväl en romantisk weekend eller konferens. Husen på gården uppfördes år 1769 idag har hotellet 19 rum med tre olika rumskategorier, Classic, Deluxe med privat jacuzzi samt två sviter. Hotellet är beläget i nio olika fastigheter och har egen restaurang samt en nyförvärvad konferensfastighet med helt nybyggda konferenslokaler som öppnade januari 2012.
Hotellet är familjeägt och drivs idag av Caroline Larsson som är dotter till Bengt och Marianne Larsson som startade hotellet 2003. Hotel Amalias Hus arbetar mot såväl den privata marknaden som företagssidan med konferenser och affärsresenärer. Vårt mål är att utmärka oss för vårt goda värdskap, god mat och vår unika och gemytliga 1700-talsmiljö.
Restaurangen är endast till för hotellets gäster. Gästerna bokar ofta paket med middag varpå vi har god uppfattning om hur många vi har i restaurangen om kvällarna samt vilken tid de äter då de bokar in sitt bord i förväg. Vad gäller luncher så serverar vi endast lunch för våra konferensgäster så detta arbete förläggs enbart till de dagar som vi har konferense. Restaurangen präglas av det svenska köket.
Den person vi söker ska ha ett stort intresse för mat och dryck och ska tycka det är kul att laga mat. Du är den som lagar all mat till restaurangens gäster samt konferensluncher. Du ska kunna utveckla egna maträtter och komponera menyer, ha kunskap om kökshygien och näringslära samt gärna ha en HACCP-utbildning eller liknande. Du kommer att ansvara för vår egenkontroll och inköp av råvaror. Du ska vara arbetsvillig, ha god samarbetsförmåga och vara positiv i din inställning. Det är oerhört viktigt att du själv vill hålla en hög nivå på ditt arbete, är genuint intresserad av att prestera och inte har en inställning om att något kan vara halvbra.
Köket är relativt litet då huset är k-märkt och vi får arbeta med de utrymmen som vi har. Då vi även har små förvaringsutrymmen är det viktigt att du har god organiseringsförmåga samt att du kan planera för inköp i god tid för kommande arrangemang och gäster.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med Caroline Larsson som idag är köksansvarig. Ni kommer tillsammans att utveckla menyer och rätter där du kommer med förslag som du sedan diskuterar och bestämmer ihop med Caroline. Det är viktigt för oss att du är lyhörd och lyssnar på våra mål kring hur vår mat och restaurang ska uppfattas likväl som du ska vara framåt och idérik.
Du behöver inte ha en kockutbildning. Däremot bör du ha arbetslivserfarenhet inom matlagning eller liknande. Då arbetet fördelas efter den beläggning vi har på hotellet måste du vara flexibel vad gäller arbetstider.
Krav:
Körkort:
* B (Personbil)
Tillgång till:
* Personbil
Kontaktpersoner på detta företaget
Caroline Larsson
Caroline Larsson