OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.
Vi är stolta över våra cirka 1 500 medarbetare som dagligen arbetar för att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 14 500 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Hos oss har vi nära till varandra och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.
Här njuter du också av vacker älvmiljö, rik natur och spännande spår av unik historia. I Lilla Edets kommun arbetar vi ständigt för ökad livskvalité och glädje i vardagen, både för våra invånare och för dig som väljer att jobba hos oss.
Väl mött i Göta älvdalens pärla - vi gör det tillsammans!
Beskrivning
Vi söker dig som är utbildad kock, kan arbeta självständigt samtidigt som du ingår i ett team och tillsammans skall ni skapa helheten i måltidsproduktionen.
Tjänsten är på 75% med placering i Fuxerna skolans centralkök i Lilla Edets kostenhet. Där lagar och serverar man mat till de 600 egna eleverna i åk F-9 samt lagar huvudkomponenten som transporteras ut varm, till ytterligare 1700 barn och elever på 11 skolor och förskolor i kommunen. I kostenheten har vi ett gemensamt ansvar för alla verksamheter vilket gör att man med kort varsel kan bli tillfälligt placerad i annat kök för att täcka upp vid personalbrist.
Vi strävar efter att laga så mycket mat som möjligt från grunden och har ett klimatsmart tänk vid menyplanering och i det dagliga arbetet. Du brinner för att laga och servera goda och näringsriktiga måltider samt har kunskap om matens betydelse. Som kock hos oss får du chansen att göra skillnad i människors liv.
Utdrag från belastningsregister kommer att begäras. Vänligen förbered detta inför eventuell intervju. Intervjuer och tillsättningar sker löpande under annonseringstiden.
Arbetsuppgifter
Som kock deltar du i alla förekommande uppgifter i ett storkök. Ansvarar för matlagning och framtagande av måltider i samarbete med övriga arbetslaget. Dina arbetsuppgifter som kock innefattar vanligt förekommande arbetsuppgifter inom kök så som beställning av varor, planering och matlagning samt servering i matsal och påfyllnad av buffé bl.a.
Som person behöver du vara trygg och van att ta eget ansvar. Viktiga egenskaper är även strukturerad, lösningsfokuserad, noggrann, lyhörd och duktig på att skapa goda relationen till kollegor och andra du möter i ditt dagliga arbete. Som kock inom kostenheten har man ansvar för att arbeta effektivt i köket, likaså att bidra generöst med kunskaper för en gemensam utveckling av hela kosten.
I rollen som kock behöver du även behärska det svenska språket så du kan kommunicera väl med medarbetare och gäster, samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. God datavana krävs då du kommer att göra digitala beställningar och söka i kostdatasystemet.
Kvalifikationer
- Kockutbildning.
- Längre erfarenhet av arbete i storkök.
- Goda kunskaper i matlagning samt specialkost.